Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Профільний комітет рекомендує ухвалити в цілому урядовий проект щодо окремих питань міжнародного судового співробітництва

Комітет ВР з питань правової політики рекомендував Парламенту ухвалити в другому читанні та в цілому урядовий проєкт Закону № 4428 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань міжнародного судового співробітництва».

Детальніше

2. Кабмін погодив необхідність законодавчо закріпити підстави для позбавлення статусів

Кабінет Міністрів як суб'єкт законодавчої ініціативи зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 11479 «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо позбавлення статусів ветерана війни, члена сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни, члена сім'ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України».

Детальніше

3. Кабмін затвердив план заходів з реалізації Стратегії повернення активів на 2024 - 2025 роки

Кабінет Міністрів затвердив план заходів з реалізації Стратегії повернення активів на 2024 - 2025 роки. Відповідне розпорядження № 759-р ухвалено на урядовому 13 серпня 2024 року.

Детальніше

Найповніше досьє контрагентів - у новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію.

4. Врегулювання питань з листками непрацездатності: профільний комітет рекомендував Раді ухвалити проєкт за основу

13 серпня Комітет ВР з питань соціальної політики та прав ветеранів розглянув питання щодо доцільності включення до порядку денного сесії урядового проєкту Закону № 11418 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо врегулювання питань видачі, продовження та перевірок обґрунтованості видачі листків непрацездатності».

Детальніше

5. Кабмін пропонує врегулювати порядок інформування прокурорів про виявлення активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні

12 серпня Кабінет Міністрів як суб'єкт законодавчої ініціативи зареєстрував у Верховній Раді проєкт Закону № 11473 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів щодо врегулювання порядку інформування прокурорів про виявлення активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні».

Детальніше

Найзручніший моніторинг судових справ - у новій LIGA360. Ви зможете обрати саме ті параметри, які потрібно вам: за напрямами судочинства, інстанціями, з правовою позицією тощо. Замовте презентацію комплексного інформаційно-аналітичного рішення LIGA360 прямо сьогодні.

6. АРМА та НАЗК розробили спільний механізм виявлення необґрунтованих активів

Спільним наказом Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, та Національного агентства з питань запобігання корупції від 15 липня 2024 року № 267/198/24 (набрав чинності 8 серпня 2024 року) визначено механізм (порядок) взаємодії АРМА та НАЗК у виявленні необґрунтованих активів суб'єктів декларування за кордоном.

Детальніше

7. Міноборони впроваджує нові правила подання та розгляду рапортів військовослужбовців

Затверджено Порядок організації роботи з рапортами військовослужбовців у системі Міністерства оборони України.

Відповідний наказ Міноборони від 6 серпня 2024 року № 531 набрав чинності з дня офіційного опублікування (8 серпня).

Детальніше

8. Закон про використання в медицині ліків на основі канабісу введено в дію

Найголовніші зміни, які впроваджено: дозволено обіг канабісу в медичних цілях. Канабіс, його смола, екстракти й настоянки виключено з переліку особливо небезпечних речовин. Раніше їхній обіг був під забороною - тепер дозволений, але з певними обмеженнями. У МОЗ нагадали, що Законом визначено вміст тетрагідроканабінолу (ТГК) у висушеній соломі медичних конопель, який має дорівнювати або перевищувати 0,3 %.

Детальніше

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв'язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

9. Президент уніс до Ради проєкт про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду

Після набрання чинності для України Римським статутом Україна набуде повноправного членства в Міжнародному кримінальному суді.

Детальніше

10. 16 серпня набрав чинності Закон щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій для студентів закладів вищої освіти

16 серпня 2024 року набрав чинності Закон № 3642-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення освітнього процесу" (крім пункту 2 розділу II Закону, який набрав чинності з дня, наступного за днем його опублікування (щодо доручення Кабінету Міністрів)).

Детальніше

Читайте також:

Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини