Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРМА та НАЗК розробили спільний механізм виявлення необґрунтованих активів

Реклама

Спільним наказом Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, та Національного агентства з питань запобігання корупції від 15 липня 2024 року № 267/198/24 (набрав чинності 8 серпня 2024 року) визначено механізм (порядок) взаємодії АРМА та НАЗК у виявленні необґрунтованих активів суб'єктів декларування за кордоном.

Документ визначає процедуру виконання АРМА письмових запитів НАЗК щодо надання інформації, необхідної для виявлення необґрунтованих активів суб'єктів декларування. АРМА як орган, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку арештованих активів, відіграє ключову роль у цьому процесі та використовує свої можливості та міжнародні зв'язки для ефективного пошуку та ідентифікації активів як в Україні, так і за її межами.

«АРМА як орган, що формує державну політику у сфері розшуку сумнівних активів, а також НАЗК як орган, що формує державну антикорупційну політику, мають зосередитись на спільному завданні - повернути в Україну усі активи, набуті недоброчесними службовцями та сховані за кордоном. Взаємодія з АРМА значно посилить можливості фахівців НАЗК, які здійснюють заходи фінансового контролю», - зазначив Голова НАЗК Віктор Павлущик.

Згідно з документом НАЗК з метою проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та здійснення моніторингу способу життя суб'єктів декларування, передбачених Законом "Про запобігання корупції", має право відповідно до затвердженого Порядку одержувати за своїми запитами від АРМА інформацію про активи, у тому числі з обмеженим доступом, необхідну для виявлення ознак необґрунтованості активів та/або встановлення доказів того, що особа, уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, набула необґрунтовані активи або що такі активи набула інша особа за її дорученням чи в інших передбачених статтею 290 Цивільного процесуального кодексу випадках.

За матеріалами АРМА

Оцініть ризики щодо контрагентів на 360 - з реєстраційною, судовою, медійною інформацією та відкритими джерелами. Здійсніть миттєвий аналіз 29 факторів ризику:

§ анулювання реєстрації;

§ ймовірний зв'язок з рф/рб, Іраном, Північною Кореєю;

§ ведення діяльності на окупованих територіях;

§ приналежність до "чорного" або "сірого" списку FATF;

§ банкрутство та борги.

Дізнайтесь більше переваг нової LIGA360, замовивши презентацію.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини