Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний комітет рекомендує ухвалити в цілому урядовий проект щодо окремих питань міжнародного судового співробітництва

Реклама

Комітет ВР з питань правової політики рекомендував Парламенту ухвалити в другому читанні та в цілому урядовий проєкт Закону № 4428 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань міжнародного судового співробітництва».

Про те, що передбачає зазначена законодавча ініціатива, розповів Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Проєкт розроблено з метою удосконалення процесуального законодавства України у сфері міжнародного судового співробітництва для створення правової визначеності щодо порядку вручення документів, отримання доказів чи виконання окремих процесуальних дій відносно осіб, які знаходяться за кордоном, з метою забезпечення їхніх прав у судовому провадженні, зокрема щодо:


- порядку надсилання судових викликів, повідомлень, а також судових рішень особам, які мають місце проживання або перебування за кордоном;


- порядку вручення документів, отримання доказів чи виконання окремих процесуальних дій відносно учасників справи, які користуються судовим імунітетом;


- звільнення документів, отриманих судом від компетентного органу іноземної держави на виконання судового доручення, від вимоги їх легалізації або проставлення на них апостиля та ін.

Правові позиції ВС та пов'язана аналітика - у новій LIGA360. Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини