Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив план заходів з реалізації Стратегії повернення активів на 2024 - 2025 роки

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив план заходів з реалізації Стратегії повернення активів на 2024 - 2025 роки.

Відповідне розпорядження № 759-р ухвалено на урядовому 13 серпня 2024 року.

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, роз'яснило, що документ є дорожньою картою із впровадження заходів, спрямованих на вдосконалення системи управління арештованими активами, окреслених в Стратегії повернення активів на 2024 - 2025 роки. Зокрема, План передбачає розробку десятків законодавчих ініціатив, покликаних посилити сферу розшуку та управління арештованими активами в Україні та наблизити її до найкращих міжнародних стандартів.

Також розпорядженням передбачено низку заходів із посилення співпраці АРМА з правоохоронними та іншими державними органами, банківськими установами, громадськістю, приватним сектором та міжнародними партнерами.

Відтепер всі міністерства та інші органи виконавчої влади мають забезпечити своєчасне виконання заходів Плану. Зокрема, виконавці мають щороку подавати до 10 лютого Національному агентству звіт про стан виконання Плану заходів. Зі свого боку, АРМА щороку до 1 квітня буде публікувати на своєму офіційному веб-сайті аналітичний звіт про стан реалізації Стратегії повернення активів.

Довідково: АРМА як орган, що формує та реалізує державну політику у сфері виявлення та розшуку арештованих активів, розробив Стратегію повернення активів на 2023 - 2025 роки, яку 1 серпня 2023 року схвалив Уряд. Розробка Стратегії була передбачена виконанням Державної антикорупційної програми та зобов'язаннями України перед ЄС.

За матеріалами АРМА

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Читайте також:

АРМА та НАЗК розробили спільний механізм виявлення необґрунтованих активів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини