Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує врегулювати порядок інформування прокурорів про виявлення активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні

Реклама

12 серпня Кабінет Міністрів як суб'єкт законодавчої ініціативи зареєстрував у Верховній Раді проєкт Закону № 11473 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів щодо врегулювання порядку інформування прокурорів про виявлення активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні».

Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Законопроєкт спрямований на підвищення прозорості сфери виявлення, розшуку активів, забезпечення ефективної міжвідомчої взаємодії у сфері виявлення, розшуку, управління активами, усунення існуючих неточностей, уніфікацію правових норм, що вводяться задля ефективного правозастосування у сфері виявлення та розшуку активів, а також підвищення ефективності системи розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Основні положення законопроєкту:

  • під час підготовки клопотання про передачу в управління майна прокурор, слідчий за погодженням із прокурором звертається до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), за письмовим роз'ясненням щодо можливості забезпечення ефективного управління активом та збереження (за можливості - збільшення) його економічної вартості;

  • таке письмове роз'яснення надається Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, протягом п'яти робочих днів з дня отримання відповідного звернення, форма якого затверджується спільним наказом Офісу Генерального прокурора та АРМА;

  • обмін інформацією з питань виявлення та розшуку активів між Національним агентством, органами прокуратури та органами досудового розслідування здійснюватиметься відповідно до Положення про електронну захищену систему обміну інформацією між Національним агентством, органами прокуратури та органами досудового розслідування, затвердженого спільним наказом АРМА, органів прокуратури та органів досудового розслідування, для оперативного надсилання звернень до АРМА та оперативного інформування про виявлені та розшукані активи.

Отримуйте максимум інформації та аналізуйте судову практику на 360! До кожного судового рішення - пов'язані кейси, експертна аналітика, НПА тощо. Замовте презентацію нового рішення LIGA360 для вашої компанії.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини