Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. 23 травня набрали чинності зміни щодо нотаріату та держреєстрації в умовах воєнного стану

23 травня набрала чинності урядова постанова від 9 травня 2023 року № 469 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо нотаріату, державної реєстрації та функціонування державних електронних інформаційних ресурсів в умовах воєнного стану», крім підпункту 2 пункту 3 змін, затверджених цією постановою, який набирає чинності через один місяць з дня її опублікування

Детальніше

2. 22 травня набрав чинності Закон щодо механізму компенсації за пошкоджене та знищене війною майно

22 травня 2023 року набрав чинності Закон № 2923-IX «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України»

Детальніше

3. Верховний Суд обрав нового Голову

Пленум Верховного Суду обрав Головою Верховного Суду голову Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Станіслава Кравченка

Детальніше

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили, що викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВС (детальніше). 16 травня Пленум Верховного Суду достроково припинив повноваження Голови ВС Всеволода Князєва внаслідок висловлення йому недовіри (детальніше).

Також читайте:

Голові Верховного Суду та адвокату повідомлено про підозру

Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Всеволода Князєва

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

4. Адвоката неможливо позбавити свідоцтва через психічну хворобу: РАУ

Наразі українське законодавство не містить механізмів припинення права на зайняття адвокатською діяльністю особи, яка захворіла на психічну хворобу або навіть утратила дієздатність.

Детальніше

5. Кабмін схвалив зміни щодо порядку проходження обов'язкового технічного контролю

Кабмін схвалив зміни щодо порядку проходження обов'язкового технічного контролю. Це передбачено постановою від 19 травня "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 січня 2012 р. № 137 і від 31 травня 2012 р. № 512"

Детальніше

6. Мін'юст оновив Порядок надання відомостей з Єдиного держреєстру юросіб, ФОП та громадських формувань

Відповідний наказ від 5 травня 2023 року № 1692/5 набере чинності через десять днів з дня офіційного опублікування.

Детальніше

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

7. Президент підписав закони щодо спрощення проходження ВЛК та оформлення документів

26 травня Президент Володимир Зеленських підписав Закони щодо удосконалення роботи військово-лікарських комісій і питань оформлення документів для лікування військовослужбовців. Про це йдеться в карточках законопроєктів №9154 та №9158.

Детальніше

8. В Україні планують запровадити покарання для чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни

Про це розповів Глава МВС Ігор Клименко

Детальніше

9. Міжнародний Реєстр збитків, завданих агресією російської федерації проти України, запрацює із серпня

Реєстр включатиме заявки всіх осіб, постраждалих внаслідок агресії рф, та доказову базу по цих заявках

Детальніше

10. Депутати пропонують зміни до КПК щодо особливостей обчислення строків досудового розслідування

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 9314 "Про внесення змін до статті 615 Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей обчислення строків досудового розслідування в умовах воєнного стану"

Детальніше

Де шукати інформацію адвокату з кримінального права? LIGA360 містить понад 16 млн. рішень українських судів у кримінальних справах, судові прецеденти, аналітику й законодавство. А інноваційні АІ-можливості системи допоможуть миттєво спронгозувати результати вашої справи й виконати legal research. Більше переваг за посиланням. 

Читайте також:

Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини