Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пленум Верховного Суду достроково припинив повноваження Голови ВС Всеволода Князєва з 16 травня

Реклама

Пленум Верховного Суду достроково припинив повноваження Голови ВС Всеволода Князєва внаслідок висловлення йому недовіри.

Сьогодні, 16 травня 2023 року, відбулося засідання Пленуму, на якому розглянули питання про висловлення недовіри Голові Верховного Суду.

За результатами таємного голосування більшістю голосів Пленум Верховного Суду достроково припинив повноваження Голови Верховного Суду Всеволода Князєва з 16 травня 2023 року. Таке рішення підтримало 140 суддів Верховного Суду.

Питання щодо висловлення недовіри Голові Верховного Суду ініціювала у зв'язку з оприлюдненням НАБУ та САП у ЗМІ повідомлення про ймовірне вчинення Головою ВС корупційних діянь, заподіянням шкоди авторитету Верховного Суду та зниженням довіри громадян до суду ініціативна група суддів ВС на підставі ст. 41 Закону «Про судоустрій і статус суддів».

Відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону «Про судоустрій і статус суддів» до обрання нового Голови Верховного Суду його адміністративні повноваження здійснює суддя, який має більший стаж роботи на посаді судді Верховного Суду. Таким суддею є секретар Пленуму Верховного Суду, секретар Першої судової палати КЦС ВС Дмитро Луспеник.

За повідомленням Верховного Суду

Де шукати інформацію адвокату з кримінального права? LIGA360 містить понад 16 млн. рішень українських судів у кримінальних справах, судові прецеденти, аналітику й законодавство. А інноваційні АІ-можливості системи допоможуть миттєво спрогнозувати результати вашої справи й виконати legal research. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили масштабну корупцію у Верховному Суді (ОНОВЛЕНО)

Пленум Верховного Суду затвердив заяву щодо інформації НАБУ та САП

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини