Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні планують запровадити покарання для чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни

Реклама

Незабаром в Україні планують запровадити покарання для чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни. Каратимуть порушників вже після їхнього повернення до країни.

Про це розповів Глава МВС Ігор Клименко, інформує Урядовий портал.

«На сьогоднішній день таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон. Я думаю, це буде закон», - зазначив глава відомства.

Міністр внутрішніх справ вказав, що це буде спільна ініціатива Кабінету Міністрів і депутатів Верховної Ради.

За словами Ігоря Клименка, щоденно прикордонники затримують таких чоловіків, які за підробленими документами намагаються перетнути кордон, в тому числі як супроводжуюча особа людини з інвалідністю: «Питання стоїть перед нами, яким чином так обладнати кордон, щоб люди не змогли через нього пройти. Ми з нашими міжнародними партнерами робимо все, щоб технічно обладнати всі наші західні кордони. Це і теплові пастки, і відеокамери, які будуть стояти по всій лінії кордону і будуть нам сигналізувати про те, що є намагання перейти кордон. На це, відповідно, буде наша реакція».

Глава МВС додав, що сьогодні вивчається міжнародний досвід у цьому питанні: «Яким чином поводитись з нашими громадянами, які порушили закон вже один раз. Вони мають відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон».

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні.

Читайте також:

Як бізнесу відшкодувати збитки від військової агресії рф. Поради адвокатів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини