Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закони щодо спрощення проходження ВЛК та оформлення документів

Реклама

26 травня Президент Володимир Зеленських підписав Закони щодо удосконалення роботи військово-лікарських комісій і питань оформлення документів для лікування військовослужбовців. Про це йдеться в карточках законопроєктів №9154 та №9158.

Метою законопроєкту № 9158 є удосконалення питань оформлення військовослужбовцям довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) як за результатами проведення відповідного розслідування (службового чи спеціального), так і без його проведення, а також удосконалення питань оформлення та направлення медичних та інших документів між військовими частинами та закладами охорони здоров'я.

Також завданням законопроєкту є спрощення процедури реалізації висновків військово-лікарської комісії про надання відпустки для лікування у зв'язку з хворобою та про непридатність до військової служби.

"У разі якщо травма, поранення, контузія, каліцтво отримані військовослужбовцем внаслідок бойових уражень або дій з боку противника в районі ведення бойових дій відповідне розслідування не проводиться. Довідка про травму (поранення, контузії, каліцтва) складається протягом 5 днів на підставі рапорту безпосереднього командира та наказу командира військової частини про отримання військовослужбовцем поранення (поранення, контузії, каліцтва). В цей же строк, довідка про травму (поранення, контузії, каліцтва) у порядку, встановленому Міністерством оборони України, направляється до військового закладу охорони здоров'я або територіального центру комплектування та соціальної підтримки", - зокрема, пропонується законопроєктом № 9158.

Тарас Мельничук зазначив, що у законопроєкті №9158 підтримана правка №47 що у разі неможливості направлення документів у електронному вигляді, обов'язок по направленню документів у паперовому вигляді покладається на саме на заклад охорони здоров'я або територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Основна мета законопроєкту №9154 - розширити перелік закладів для проходження військово-лікарських комісій за рахунок державних, комунальних, медичних закладів МВС та сектору безпеки.

Зазначається, що це дозволить зменшити черги та пришвидшити проходження комісії.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: В Україні планують запровадити покарання для чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини