Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. З 10 вересня Нацбанк пом'якшує низку валютних обмежень

З 10 вересня 2024 року Національний банк вносить зміни до чинних валютних обмежень. Регулятор пояснив, що, з одного боку, пом'якшує низку обмежень, а з іншого - вживає заходів для протидії непродуктивному відпливу капіталу з України.

Детальніше

2. Міноборони затвердило новий Перелік посад, що можуть бути заміщені військовослужбовцями, визнаними ВЛК непридатними до військової служби

Відповідний наказ від 2 вересня 2024 року № 594 набере чинності з дня офіційного опублікування.

Детальніше

Як просто відстежувати зміни воєнного стану? Дізнаватись зміни в питаннях бронювання, військового обліку на підприємстві, перевірок ТЦК? З новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

3. Депутати пропонують вдосконалити діяльність Служби судової охорони

9 вересня 2024 року група народних депутатів зареєструвала в Парламенті законопроєкт № 12025, яким передбачено зміни до Закону «Про судоустрій і статус суддів» щодо діяльності Служби судової охорони.

Детальніше

4. Кабмін підтримав законопроєкт щодо розширення повноваження СБУ в законодавчій сфері

10 вересня Уряд схвалив розроблений Мін'юстом проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури підготовки проектів нормативно-правових актів», яким запропоновано наділити Службу безпеки України повноваженнями розробляти та вносити на розгляд Президента та Кабінету Міністрів проєкти нормативно-правових актів з питань, що належать до її компетенції.

Детальніше

5. Уряд підтримує надання статусу УБД в автоматичному режимі

Кабінет Міністрів затвердив Порядок надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період воєнного стану в районах ведення воєнних (бойових) дій або на тимчасово окупованих територіях. Відповідна постанова від 10 вересня 2024 року № 1041 «Деякі питання надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період воєнного стану» набрала чинності 12 вересня 2024 року.

Детальніше

6. Класифікація сонячних панелей, інверторів та електричних акумуляторів: Держмитслужба роз'яснила особливості митного оформлення

Державна митна служба нагадує, що закони № 3853-IX і № 3854-IX, які набрали чинності наприкінці липня 2024 року, передбачають звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні в Україну певних товарів. Це стосується, зокрема, обладнання для генерації та зберігання електроенергії.

Детальніше

7. Публічні закупівлі: профільний комітет рекомендує ухвалити за основу урядовий законопроєкт

11 вересня 2024 року відбулося засідання Комітету ВР з питань економічного розвитку, на якому було розглянуто проєкт Закону № 11520 «Про публічні закупівлі», поданий Кабінетом Міністрів. Документом, покликаним наблизити українське законодавство до європейських стандартів, запропоновано нову редакцію Закону «Про публічні закупівлі».

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв'язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Детальніше

8. Нацбанк пропонує оновити порядок здійснення безготівкових розрахунків користувачів платіжних послуг

Національний банк пропонує оновити Інструкцію про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг. Відповідні норми містить проєкт постанови Правління НБУ «Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг», що пропонується для громадського обговорення.

Детальніше

9. Конвенція про захист адвокатської професії: у Раді Європи підготували фінальний текст проєкту

У Раді Європи підготували фінальний текст проєкту Конвенції про захист адвокатської професії - першого у світі документа, що закладає міжнародні стандарти захисту адвокатів, гарантує їхню незалежність і захищає від ризиків, пов'язаних з виконанням професійних обов'язків.

Детальніше

10. Верховний Суд нагадав правила стягнення витрат на професійну правничу допомогу

У Касаційному адміністративному суді ВС надали оцінку твердженню податкового органу про безпідставність стягнення на користь позивача витрат на професійну правничу допомогу (постанова від 29.08.2024 у справі № 560/10132/21), повідомила Національна асоціація адвокатів України.

Детальніше

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Юристе, поспішай! Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Інноваційний функціонал на основі АІ для legal research, повна база законодавства, судової практики й аналітики для юриста. Детальніше за посиланням.

Читайте також:

Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини