Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Конвенція про захист адвокатської професії: у Раді Європи підготували фінальний текст проєкту

Реклама

У Раді Європи підготували фінальний текст проєкту Конвенції про захист адвокатської професії - першого у світі документа, що закладає міжнародні стандарти захисту адвокатів, гарантує їхню незалежність і захищає від ризиків, пов'язаних з виконанням професійних обов'язків.

Про це повідомив заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій за підсумками дев'ятого засідання Комітету експертів із захисту адвокатів (Committee of experts on the protection of lawyers, CJ-AV), яке проходило у Страсбурзі 11 вересня.

Саме цей комітет, віце-президентом якого є В. Гвоздій, працював над розробкою концепції і написанням тексту проекту Конвенції. CJ-AV діє при Комітеті міністрів та Європейському комітеті з правового співробітництва (European Committee on Legal Co-operation, CDCJ) Ради Європи.

Наступним кроком стане затвердження тексту Конвенції на засіданні CDCJ, яке має відбутися у листопаді. Після цього документ буде направлено на розгляд Парламентської асамблеї Ради Європи і Комітету міністрів Ради Європи. Очікується, що вже навесні 2025 року Конвенція набуде чинності.

У НААУ зауважили, що завершення роботи над Конвенцією - це потужний крок до створення єдиних європейських стандартів, що гарантуватимуть захист професії, незалежно від того, в якій країні адвокат здійснює свою діяльність.

За матеріалами Національної асоціації адвокатів України

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв'язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов'язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії.

Юристе, поспішай! Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Інноваційний функціонал на основі АІ для legal research, повна база законодавства, судової практики й аналітики для юриста. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини