Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд підтримує надання статусу УБД в автоматичному режимі

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив Порядок надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період воєнного стану в районах ведення воєнних (бойових) дій або на тимчасово окупованих територіях.

Відповідну постанову № 1041 «Деякі питання надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період воєнного стану» ухвалено 10 вересня 2024 року.

Документ розробили фахівці Міністерства у справах ветеранів на виконання нещодавніх змін до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Новий Порядок визначає процедуру, підстави та перелік відомостей, які необхідні для надання в автоматичному режимі статусу учасника бойових дій у період дії воєнного стану.

Згідно з документом цей статус вважається наданим після того, як опубліковано відповідний запис в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. При цьому відомості до нього вносять уповноважені особи військових частин у п'ятиденний строк з дня початку виконання бойового наказу (розпорядження).

«Це рішення - значний крок для автоматичного надання статусу УБД нашим Захисникам та Захисницям. Наступна дія - це розробка відповідних цифрових інструментів, які створюють умови для практичної реалізації нової системи. Зробимо все для того, щоб вона запрацювала якнайшвидше», - повідомила Міністр у справах ветеранів Наталія Калмикова після засідання Уряду.

Зазначається, що для реалізації постанови Мінветеранів технічно доопрацює Єдиний державний реєстр ветеранів війни, а також створить технічні можливості для підключення до нього посадових осіб органів сил безпеки та оборони - для внесення відповідних записів про участь у бойових діях їхніх військовослужбовців.

За повідомленням Урядового порталу

Гарячі питання військового обліку для юристів, бухгалтерів, кадровиків та всіх фахівців компанії! З новою LIGA360 зможете без проблем знайти інформацію та контролювати зміни щодо перевірок ТЦК, бронювання працівників та військового обліку на підприємстві. Замовте персональну презентацію прямо зараз.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини