Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін підтримав законопроєкт щодо розширення повноваження СБУ в законодавчій сфері

Реклама

10 вересня Уряд схвалив розроблений Мін'юстом проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури підготовки проектів нормативно-правових актів», яким запропоновано наділити Службу безпеки України повноваженнями розробляти та вносити на розгляд Президента та Кабінету Міністрів проєкти нормативно-правових актів з питань, що належать до її компетенції.

Відповідні зміни передбачено внести до Закону «Про Службу безпеки України».

Також зміни передбачено до Закону «Про Кабінет Міністрів України», згідно з якими Служба безпеки включається до переліку суб'єктів, які мають право ініціативи у прийнятті актів Кабінету Міністрів, їх підготовки та внесення на розгляд Уряду.

Міністерство юстиції зазначило, що зараз положеннями Закону «Про Службу безпеки України» СБУ не наділена відповідними повноваженнями щодо розробки та внесення на розгляд Президента проєктів нормативно-правових актів.

Також відповідно до положень частини третьої статті 50 Закону «Про Кабінет Міністрів України» проєкти актів Уряду на розгляд Кабінету Міністрів мають право вносити лише уповноважені суб'єкти (Секретаріат Кабінету Міністрів, міністерства, центральні органи виконавчої влади (крім тих, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через відповідного члена Кабінету Міністрів), державні колегіальні органи, місцеві державні адміністрації), до кола яких Служба безпеки України не належить.

У Мін'юсті підсумували, що зазначений законопроєкт підготовлено з метою підвищення оперативності та ефективності правового врегулювання щодо питань діяльності Служби безпеки під час дії правового режиму воєнного стану.

За повідомленням Міністерства юстиції

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію.

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини