Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. КСУ визнав неконституційною частину шосту статті 615 КПК України стосовно продовження строку тримання під вартою в умовах воєнного стану

Відповідно до оспорюваних приписів Кодексу "у разі закінчення строку дії ухвали суду про тримання під вартою та неможливості розгляду судом питання про продовження строку тримання під вартою в установленому цим Кодексом порядку обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою вважається продовженим до вирішення відповідного питання судом, але не більше ніж на два місяці".

Детальніше

2. На час воєнного стану дозволи та ліцензії переводяться на декларативний принцип: Закон ухвалено

Йдеться про урядовий проєкт № 7331 «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов провадження господарської діяльності в період дії воєнного стану в Україні», підтриманий Верховною Радою на засіданні 17 липня в другому читанні та в цілому.

Детальніше

3. У Дії запрацювало електронне бронювання: алгоритм дій

Сервіс, який значно пришвидшує процедуру бронювання та дозволяє отримати результат протягом доби, вже доступний для користувачів.

Детальніше

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію. 

4. Рада ухвалила Закон щодо звільнення від мита та ПДВ ввезення в Україну обладнання для енергетики

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкти №11258 та №11259, які передбачають спрощення імпорту обладнання для енергетики та комплектуючих для виробництва машин механізованого розмінування.

Детальніше

5. Затверджено критерії визначення підприємств, які є критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил України

Міноборони затвердило Критерії визначення підприємств, установ, організацій, а також юридичних осіб приватного права, які є критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань в особливий період. 

Детальніше

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.  

6. Набув чинності Закон, яким знесено зміни до ГПК, ЦПК та КАСУ щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції

19 липня 2024 року набув чинності Закон № 3755-IX "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства України щодо вдосконалення участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції"

Детальніше

7. Закон щодо організації роботи судів ухвалено: що передбачено

18 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проєкт Закону № 11283 «Про внесення зміни до статті 155 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо організації роботи судів»

Детальніше

8. Кабмін пропонує підвищити податки для додаткових надходжень щодо фінансування військових видатків

18 липня, Уряд схвалив два законопроєкти

Детальніше

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість у сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

9. Рада ухвалила Закон щодо збільшення акцизів на пальне

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку» (законопроєкт № 11256-2)

Детальніше

10. Змінено Порядок ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна: рішення Уряду

Кабінет Міністрів уніс зміни до Порядку ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

Детальніше

Читайте також: Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини