Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила Закон щодо звільнення від мита та ПДВ ввезення в Україну обладнання для енергетики

Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкти №11258 та №11259, які передбачають спрощення імпорту обладнання для енергетики та комплектуючих для виробництва машин механізованого розмінування. Про це повідомив ініціатор законопроєктів, народний депутат Олександр Горенюк.

«Законопроєкти №№ 11258, 11259 передбачають звільнення від оподаткування ввізним митом та податком на додану вартість матеріалів, вузлів, агрегатів, зокрема машинокомплектів, що ввозяться для виробництва та ремонту машин розмінування», - пояснив він.

Також до другого читання народні депутати внесли правки, які передбачають звільнення від податкових та митних зборів на ввезення енергетичного обладнання. Зокрема йдеться про електрогенераторне обладнання, акумулятори, обладнання для вітро- та сонячної генерації. Крім того, пільги стосуються імпорту обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам.

Хочете знайти практику правозастосування з актуальних питань? Найповнішу інформацію та інструменти legal research надасть LIGA360. Побачте всебічний контекст з різних інформаційних потоків: 1,8 млн НПА та аналітичних матеріалів, 116 млн судових рішень, 300 реєстрів та відкритих джерел. Замовте презентацію для вашої команди. 

Читайте також: Кабмін дозволив проводити певні види публічних закупівель без відкритих торгів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини