Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Кабмін оновив Порядок бронювання військовозобов'язаних: постанова набула чинності

Постановою від від 5 червня 2024 р. N 650 Кабмін затвердив Порядок бронювання військовозобов'язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг та вніс зміни до постанови № 76. Постанова № 650 набула чинності 8 червня 2024 року.

Детальніше

2. Кабмін підтримав постанову щодо бронювання військовозобов'язаних на порталі Дія

7 червня Уряд підтримав постанову щодо запуску електронного сервісу бронювання військовозобов'язаних на порталі Дія.

Детальніше

3. Суд підтвердив право адвокатів вільно обирати спосіб підвищення кваліфікації

Адвокат, виконуючи протягом року обов'язок з підвищення свого професійного рівня, має можливість самостійно, без обмежень, на власний розсуд обрати той чи інший спосіб (усього їх чотирнадцять) підвищення кваліфікації.

Детальніше

4. ВС відступив від попередньої правової позиції щодо надання згоди іншим з подружжя на набуття майна у спільну сумісну власність

Чи свідчить про придбання майна за спільні кошти у спільну сумісну власність наявність письмової згоди одного з подружжя на укладення іншим із подружжя договору на придбання майна, зафіксованої у такому договорі?

Відповідь на це питання надав Верховний Суд у складі Об'єднаної палати Касаційного цивільного суду у своїй постанові від 3 червня 2024 р. у справі N 712/3590/22.

Детальніше

5. В Раді зареєстровано законопроєкт про економічне бронювання

В законопроєкті закладено концепцію «економічного бронювання», яка має дозволити зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів.

Детальніше

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.  

6. Кабмін спростив військовий облік для українців за кордоном: постанова набула чинності

Постановою Кабміну від 7 червня 2024 р. № 675 внесено зміни до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, а також Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Постанова № 675 набула чинності сьогодні, 13 червня 2023 року.

Детальніше

7. В НААУ пропонують забронювати 25% адвокатів та представників інших професійних організацій

В НААУ зазначили, що відсутність бронювання адвокатів, арбітражних керуючих, нотаріусів, приватних виконавців негативно впливає на всі сектори життєзабезпечення, особливо на діяльність системи правосуддя та правоохоронних органів, адже ускладнюється виконання державою своїх функцій, нівелює дію принципів верховенства права та законності.

Детальніше

8. КСУ перевірить на конституційність окремі приписи Закону "Про запобігання корупції" та Кодексу адміністративного судочинства

Другий сенат дослідив матеріали справи на відкритій частині пленарного засідання та перейшов до закритої частини для ухвалення рішення.

Детальніше

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість у сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

9. Мінфін оновив Порядок обліку податків, зборів та інших платежів і єдиного внеску на єдиному рахунку

Міністерство фінансів наказом від 6 травня 2024 року № 226 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 21.05.2024 за № 741/42086) (далі - Наказ № 226) внесено зміни до Порядку ведення обліку податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесених на єдиний рахунок 

Детальніше

10. Адвокатську діяльність дозволено суміщати з лобіюванням: Рада адвокатів

Особа, яка має свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, може в разі дотримання відповідних процедур одночасно бути суб'єктом лобіювання.

Детальніше

Читайте також: Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини