Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін оновив Порядок обліку податків, зборів та інших платежів і єдиного внеску на єдиному рахунку

Реклама

Міністерство фінансів наказом від 6 травня 2024 року № 226 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 21.05.2024 за № 741/42086) (далі - Наказ № 226) внесено зміни до Порядку ведення обліку податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесених на єдиний рахунок (далі - Порядок).

На це звертають увагу фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Внесеними змінами до Порядку, зокрема, встановлено, якщо платник своєчасно не уточнив реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції, то після настання зазначеного терміну таке уточнення неможливе. У такому разі інформація з платіжної інструкції вважається інформацією без визначення належності платежу відповідному отримувачу і суми такого платежу включаються ДПС до реєстру платежів з єдиного рахунка в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів з єдиного рахунка з урахуванням черговості сплати, визначеної пунктом 351.6 статті 351 розділу I, пунктом 89.7 статті 89 та пунктом 131.2 статті 131 розділу II Податкового кодексу.

Наказ № 226 опубліковано в бюлетені «Офіційний вісник України» від 05.06.2024 № 50, він набрав чинності з дня офіційного опублікування.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Читайте також:

Реформа корпоративного управління державних підприємств в Україні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини