Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В НААУ пропонують забронювати 25% адвокатів та представників інших професійних організацій

Реклама

В НААУ зазначили, що відсутність бронювання адвокатів, арбітражних керуючих, нотаріусів, приватних виконавців негативно впливає на всі сектори життєзабезпечення, особливо на діяльність системи правосуддя та правоохоронних органів, адже ускладнюється виконання державою своїх функцій, нівелює дію принципів верховенства права та законності.

Керуючись цим, робоча група (заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій, члени РАУ Оксана Каденко та Ганна Лазарчук) підготували:

Зазначається, що проекти нормативно-правових актів разом із пояснювальними записками Національна асоціація адвокатів України направить суб'єктам правотворчої діяльності та правотворчої ініціативи у Верховній Раді та Кабінеті Міністрів України.

Так, статтю 25 Закону, що визначає організацію і порядок бронювання військовозобов'язаних, пропонується доповнити членами або особами, що входять до складу недержавних некомерційних (неприбуткових) професійних організацій, що утворюються в силу вимог закону з метою забезпечення реалізації завдань професійного самоврядування. Сюди потрапляють Національна асоціація адвокатів України, Нотаріальна палата України, Національна асоціація арбітражних керуючих України, Асоціація приватних виконавців України.

Критерії та порядок, за якими здійснюється бронювання членів недержавних некомерційних (неприбуткових) професійних організацій, має встановлюватися Кабміном.

У зв'язку із цим одночасно пропонується доповнити Порядок бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану нормою, що до критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період підприємств належать ці недержавні некомерційні (неприбуткові) професійні організації.

Також зазначається, що особливості порядку бронювання членів таких організацій повинні включати наступні положення:

  • критерії включення членів вказаних організацій до списків військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, відповідність яким визначає виконання ними критично важливих інституційних функцій;

  • встановлення кількості військовозобов'язаних членів вказаних організацій, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, в співвідношенні не більше 25% від загальної кількості військовозобов'язаних членів кожної з вказаних організацій;

  • заходи контролю за дотриманням членами вказаних організацій вимог законодавства у сфері мобілізації.

Відвідуй навчальні заходи НААУ та отримуй кваліфікаційні бали. Календар заходів ВША НААУ допоможе вдало поєднати роботу та обов'язкове підвищення кваліфікації. Більше за посиланням.

Читайте також:

Бронювання адвокатів: на сайті Президента зареєстровано петицію

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини