Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін спростив військовий облік для українців за кордоном: постанова набула чинності

13 червня 2024, 16:00
11768
0
Автор:
Реклама

Постановою Кабміну від 7 червня 2024 р. № 675 внесено зміни до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, а також Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Постанова № 675 набула чинності сьогодні, 13 червня 2023 року.

Раніше Міноборони повідомляло, що нововведення, зокрема, стосуються можливості постановки на військовий облік через закордонні дипломатичні установи України для осіб, які перебувають не в Україні понад три місяці.

Визначено, що громадяни України, які були зняті з військового обліку у зв'язку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців, зобов'язані протягом 30 днів з дня набрання чинності постановою Кабміну від 16 травня 2024 р. N 563 "Про внесення змін до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів" стати на військовий облік одним з таких способів:

  • прибуття особисто до територіального центру комплектування та соціальної підтримки;

  • шляхом подання заяви про взяття на військовий облік у довільній формі разом із відомостями, визначеними додатком 4 до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, та копії першої сторінки паспорта громадянина України для виїзду за кордон до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Центрального управління або регіонального органу СБУ або відповідного підрозділу розвідувальних органів, яким такого громадянина України знято з військового обліку, через закордонну дипломатичну установу України.

Заява подається громадянином України закордонній дипломатичній установі України особисто разом із паспортом громадянина України для виїзду за кордон, який після прийняття заяви повертається громадянину України, або засобами поштового зв'язку разом з копією першої сторінки паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Закордонна дипломатична установа України надсилає заяву з визначеними документами відповідному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки, Центральному управлінню або регіональному органу СБУ або відповідному підрозділу розвідувальних органів на їх адресу електронної пошти, яка розміщена на їх офіційному веб-сайті, у семиденний строк.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз. 

Читайте також: Ще на 2 місяці продовжено відстрочки від призову, що були надані рішеннями Мінекономіки: постанова Кабміну набула чинності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини