Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Раді зареєстровано законопроєкт про економічне бронювання

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт №11331 "Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки". Про це повідомив голова комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Зокрема, пропонується визначити в Законі "Про промислову політику" вичерпний перелік інструментів та механізмів, за якими держава зможе підтримувати українського виробника:

- Визначатиметься перелік стратегічних галузей промисловості України.

- Створюється Державний фонд розвитку промисловості, який надаватиме позики, гранти та іншу допомогу перспективним проектам.

- Запроваджується система спеціальних інноваційних та інвестиційних контрактів між Кабінетом Міністрів України та інвесторами.

- Для критичних технологій впроваджується програма співфінансування проєктів на пільгових умовах.

Також зазначається, що в законопроєкті закладено концепцію «економічного бронювання», яка має дозволити зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів.

За словами Дмитра Наталухи вона працюватиме наступним чином:

  • Кожен суб'єкт господарювання, який сплачує підвищений військовий збір у 20 000 грн на місяць за працівника - має можливість його забронювати.

  • Сплата підвищеного збору відбувається не працівником, а самим бізнесом. Він сам визначає, хто для нього найбільш критичний і підтверджує це відповідними податками.

  • Бронювання поширюється на кожен суб'єкт господарювання, що нівелює проблему, наприклад, з неможливістю броні для представництв міжнародних компаній чи ФОПів. Останні можуть забронюватися, якщо підтвердять реальне ведення діяльності протягом останнього року.

  • Відсоткову межу заброньованих та процедуру визначатиме Кабмін. Механіка сплати підвищеного військового збору окреслена у пов'язаному законопроекті №11332 «щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов'язаних».

Він додав, що незабаром планується подати також два альтернативних законопроекти, що будуть включати:

- модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 35 тис грн,

- також змішану модель - 35 тис грн зарплати для найманого працівника, 20 тис грн військового збору для ФОП.

Читайте також: Кабмін оновив Порядок бронювання військовозобов'язаних: постанова набула чинності

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини