Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Оновлення відомостей про бенефіціарів юрособи: Порядок повідомлення діятиме з 1 вересня

Мін'юст нагадав, що Закон «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі - Закон № 361) зобов'язує юридичних осіб мати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника (далі - КБВ) або його відсутність та структуру власності, а також подавати інформацію про КБВ або про його відсутність та структуру власності для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) у порядку, визначеному Законом «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» (далі - Закон № 755).

Детальніше

2. Набув чинності чинності Закон щодо регулювання праці домашніх працівників

Набув чинності Закон №3680-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання праці домашніх працівників".

Детальніше

3. Набув чинності Закон щодо декларування вогнепальної зброї

24 серпня 2024 року в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 3899-IX "Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю" (урядовий проєкт № 9538). Закон набрав чинності з дня, наступного за днем його опублікування (25 серпня 2024 року), та вводиться в дію через три місяці з дня набрання ним чинності.

Детальніше

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію. 

4. Набув чинності Закон про виплати військовим, які воюють на території рф

24 серпня 2024 року в газеті "Голос України" опубліковано Закон "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей"", який стосується соцзахисту військових, які беруть участь у бойових діях на території рф, зокрема у Курській області. Закон набрав чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Детальніше

5. Комітет ВР рекомендував Раді прийняти за основу доопрацьований законопроєкт щодо оподаткування у період дії воєнного стану

Профільний Комітет ВР рекомендував Верховній Раді прийняти за основу доопрацьований законопроєкт №11416-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану. 

Детальніше

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.  

6. З 1 жовтня Нацбанк тимчасово встановлює ліміт у 150 000 грн на місяць для переказів фізичних осіб "з карти на карту"

З 1 жовтня 2024 року Національний банк України тимчасово на пів року встановлює ліміт у 150 000 грн на місяць для переказів фізичних осіб "з карти на карту" (також відомі як P2P, C2С). Зміни передбачено постановою від 27 серпня 2024 року № 102 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18", яка набрало чинності з 28 серпня 2024 року

Детальніше

7. Адресний реєстр: громади вже почали вносити перші дані

Органи місцевого самоврядування почали заповнювати Єдиний державний реєстр адрес (ЄДРА)

Детальніше

8. Опубліковано Закон про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій

24 серпня 2024 року в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 3894-IX "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій".

Детальніше

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість у сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

9. Декриміналізація крадіжки: Верховний Суд висловив позицію

Такого висновку дійшов Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду (постанова ККС ВС від 22 серпня 2024 року у справі № 567/507/23 (провадження № 51-7110км23))

Детальніше

10. Набули чинності зміни до Порядку повідомлення ДПС про прийняття на роботу працівника

На виконання Закону №3680-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання праці домашніх працівників", Кабмін вніс зміни до постанови КМУ від 17.06.2015 N 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту»

Детальніше

Читайте також: Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини