Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адресний реєстр: громади вже почали вносити перші дані

Реклама

Органи місцевого самоврядування почали заповнювати Єдиний державний реєстр адрес (ЄДРА). Про це повідомила пресслужба Мінцифри, зазначивши, що він стане єдиною базою даних адрес, де кожен населений пункт, вулиця чи будинок матиме унікальний ідентифікатор.

"Понад тисяча громад вже пройшла навчання, як працювати з реєстром, отримала доступи до кабінетів Адресного реєстру та розпочинає верифікацію адрес.

Найбільше адрес уже верифікували в Сумах - 94%, та Ніжині Чернігівської області - 90%. А серед громад найбільш результативна Локачинська тергромада Волинської області, у якій верифіковано вже 95% адрес", - йдеться в повідомленні.

Протягом 2024-2025 років громади мають провести інвентаризацію нерухомості та земельних ділянок у межах реалізації Національної стратегії доходів до 2030 року.

Зазначається, що якісні дані в реєстрі допоможуть уникнути помилок чи неточностей у базах даних і забезпечать прозорість у нарахуванні податків.

Детальніше про ЄДРА ми писали тут.

Адресний реєстр є одним із базових реєстрів відповідно до Закону «Про публічні електронні реєстри» та урядової постанови № 254.

SMS-Маяк - надійна допомога бізнесу в захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини