Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано Закон про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій

Реклама

24 серпня 2024 року в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 3894-IX "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій".

Раніше ми писали, що 20 серпня Верховна Рада прийняла в цілому доопрацьований законопроєкт №8371 щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій, зокрема пов'язаних з рф (так званий "Закон про заборону московської церкви").
"Закон набирає чинності через 30 днів з дня його опублікування. Але окрім одного пункту - згідно нього громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв'язки з РПЦ", - зазначив нардеп Ярослав Железняк.
Зокрема, Законом визначено, що на території україни заборонена діяльність іноземних релігійних організацій, які відповідають одночасно таким критеріям:

1) знаходяться (керівний центр яких знаходиться) в державі, яка визнана такою, що здійснила або здійснює збройну агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України;

2) прямо або опосередковано (в тому числі через публічні виступи керівників або інших органів управління) підтримують збройну агресію проти України.

Читайте також: Альтернативна (невійськова) служба під час мобілізації

Про бронювання і військовий облік у практичній площині - дізнавайтесь у новій LIGA360. Свіжа аналітика, практика правозастосування, судова практика та роз?яснення держорганів на одній платформі. Замовте презентацію менеджера прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини