Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. З 18 жовтня для визначених осіб реєстрація електронних кабінетів при участі в судових процесах стає обов'язковою

18 жовтня 2023 року вводиться в дію Закон № 3200-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» в частині внесення змін до Господарського процесуального кодексу

Детальніше

2. Верховна Рада прийняла Закон щодо уточнення обов'язків учасників судової справи

19 жовтня Верховна Рада в другому читанні і в цілому прийняла Закон (проєкт № 10087-1) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення обов'язків учасників судової справи»

Детальніше

3. Рада попередньо підтримала скасування мораторію на проведення податкових перевірок

17 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу зміни до Податкового кодексу та Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок (проєкт № 10016-д)

Детальніше

Скористайтеся спецпропозицією до Дня юриста. Отримайте знижку 30% на рішення LIGA360:Юрист Проф або LIGA360:Юрист Преміум. Поспішайте замовити, адже пропозиція дійсна лише до 20 жовтня   

4. Парламент підтримав посилення фінансового моніторингу PEP (політично значущих осіб)

Парламент підтримав законопроєкт № 9269-д про посилення фінансового моніторингу PEP (політично значущих осіб) в цілому

Детальніше

5. ВАКС роз'яснив, як адвокату повернути телефон, вилучений під час обшуку

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду в ухвалі від 27.07.2023 у справі № 991/5681/23 роз'яснила, як адвокату повернути телефон, вилучений під час обшуку

Детальніше

6. Парламент підтримав у першому читанні проєкт Держбюджету на 2024 рік

Міністерство фінансів інформує, що 19 жовтня Верховна Рада завершила процес розгляду проєкту Держбюджету-2024 у першому читанні

Детальніше

Де шукати інформацію адвокату з кримінального права? LIGA360 містить понад 16 млн. рішень українських судів у кримінальних справах, судові прецеденти, аналітику й законодавство. А інноваційні АІ-можливості системи допоможуть миттєво спронгозувати результати вашої справи й виконати legal research. Більше переваг за посиланням. 

7. Набрали чинності зміни до Порядку обліку платників податків і зборів

13 жовтня набрав чинності наказ Міністерства фінансів від 17 липня 2023 року № 396 «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів»

Детальніше

8. Масова оцінка земель: набрала чинності постанова щодо реалізації пілотного проєкту

18 жовтня набрала чинності урядова постанова від 13 жовтня 2023 року № 1078 «Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо проведення масової оцінки земель»

Детальніше

9. Адвокати отримали інструмент впливу на бюро кредитних історій через Нацбанк

Національна асоціація адвокатів України звертає увагу, що скарги та заяви адвокатів, а також адвокатські запити, подані до Нацбанку в інтересах фізичних та юридичних осіб, у яких порушуються питання діяльності бюро кредитних історій, можуть стати інструментом реалізації регулятором контрольних функцій.

Детальніше

10. Президент увів у дію рішення РНБО про організацію захисту об'єктів критичної інфраструктури

Указом № 695/2023 від 17 жовтня Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 17 жовтня 2023 року "Про організацію захисту та забезпечення безпеки функціонування об'єктів критичної інфраструктури та енергетики України в умовах ведення воєнних дій".

Детальніше

Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Якщо ви професійно працюєте з НПА, для ознайомлення з рішенням LIGA360 замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також: 15 матеріалів, що будуть цікаві водіям

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини