Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні вводиться обов'язкове проектування велосипедних доріжок

26 червня 2018, 10:00
2702
0
Автор:
Реклама

Вводиться обов'язкове проектування велосипедних доріжок і смуг при новому будівництві і реконструкції доріг.

Відповідна норма міститься в новому ДБН В. 2.3-5: 2018 "Вулиці і дороги населених пунктів". Оновлений ДБН вже опублікований і набуде чинності з 1 вересня 2018 року.

Згідно з новими ДБН, велосипедні доріжки та велосипедні смуги слід влаштовувати на територіях житлових і промислових районів, комунально-складських зон, на магістральних вулицях безперервного і регульованого руху, вулицях місцевого значення, селищних та сільських дорогах, що забезпечують під'їзд велосипедистів до житлових, громадських будинків, промислових підприємств, об'єктів масового відвідування, відкритих автостоянок і гаражів.

Велосмуги повинні проектуватися лише для одностороннього руху, велодоріжки мають бути переважно односторонніми з обох боків вулиці.

За наявності забудови з одного боку вулиці слід влаштовувати велодоріжку двостороннього руху на забудованій стороні.

За наявності велоруху на вулицях з одностороннім рухом його слід передбачати в обох напрямках, у тому числі, з використанням зустрічної велосмуги.

Ширина велосмуги при новому будівництві складе 1,85 м, а при реконструкції - 1,5 м Така ж ширина передбачена для велодоріжки з одностороннім рухом.

Ширина велодоріжки з двостороннім рухом з обох боків вулиці при новому будівництві складе 2,5 м, а при реконструкції - 2 м. З одного боку вулиці і спільна велодоріжки - 3 і 2,5 м.

Нагадаємо, раніше Мінрегіон повідомив про зменшення ширини смуг руху на дорогах

Крім того, Мінрегіон повідомив про скасування обов'язкового проектування сміттєпроводів та порогів у багатоповерхових житлових будинках, заборону організації парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів, дозвіл розміщувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури і охорони здоров'я, введенні меж максимального поширення завалівмеж мінімальної і максимальної щільності населення в забудові, висоти житлової забудови, а також затвердив чотири нових ДБН: стосовно установ дошкільної освіти,навчальних закладів, вулиць і доріг, планування і забудови територій. Також заплановано дозволити скління балконів і лоджій вище за третій поверх при проектуванні нових і реконструкції існуючих житлових будинків. Крім того, зміниться призначення прибудинкових територій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини