Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується скасувати норму про обов'язкове проектування порогу при вході до житлових будинків

15 червня 2018, 11:00
232
0
Автор:
Реклама

З метою створення безбар'єрного житлового середовища планується скасувати норму про обов'язковий проектування порогу або сходів при вході до житлових будинків.

Відповідна норма міститься у змінах ДБН В. 2.2-15-2005 "Будівель і споруди. Житлові будинки. Основні положення". Ці зміни будуть затверджені найближчим часом і набудуть чинності через 3 місяці після публікації.

Зараз у ДБН прописано, що підлога приміщень при вході у будівлю має бути не менше ніж на 0,15 м вища за тротуар.

Згідно змін, допускається влаштовувати відмітку підлоги приміщень при вході у будівлю на рівні відмітки тротуару за умови влаштування твердого покриття із заходами водовідведення.

Також відзначається, що згідно з новим ДБН Б. 2.2-12: 2018 "Планування і забудова територій" створення безбар'єрного простору стане обов'язковим і в пішохідних зонах. Також розширюються норми по створенню безбар'єрного простору в житловій забудові, вимоги по проектуванню зупинок громадського транспорту з урахуванням їх доступності і інформованості, створення необхідних умов досяжності об'єктів громадського обслуговування для людей з інвалідністю і інших маломобільних груп населення: тактильні поверхні, звукові пішохідні переходи і тому подібне. Новий ДБН вже опубліковано і набуде чинності з 1 вересня 2018 року.

Крім того, раніше Мінрегіон повідомив про скасування обов'язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках, заборону організації парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів, дозвіл розміщувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури і охорони здоров'я, введенні меж максимального поширення завалівмеж мінімальної і максимальної щільності населення в забудові, висоти житлової забудови, а також затвердив чотири нових ДБН: стосовно установ дошкільної освіти,навчальних закладів, вулиць і доріг, планування і забудови територій. Також заплановано дозволити скління балконів і лоджій вище за третій поверх при проектуванні нових і реконструкції існуючих житлових будинків. Крім того, зміниться призначення прибудинкових територій.

Лише з 8 по 23 червня 2018 року всі бажаючі мають можливість отримати 30% знижку, придбавши сервіси, системи та видання від ЛІГА:ЗАКОН. Все що потрібно для цього - оплатити абонентне обслуговування на 5 місяців вперед.

Для отримання детальнішої інформації про акцію перейдіть за посиланням.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ тестом  та оцінить увесь масштаб та переваги послуг компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини