Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Адвокати мають перевірити електронні кабінети: рішення РАУ

Відповідне рішення Ради адвокатів України від 8 червня 2024 року № 34 було оприлюднене 4 липня.

Детальніше

2. Нацбанк змінив валютні обмеження

Зміни внесені постановою від 09 липня 2024 року № 83 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18"

Детальніше

3. Верховний Суд висловився щодо обставин, які не можуть вважатися нововиявленими

В постанові від 19.06.2024 у справі № 372/4154/18 Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду висловився щодо обставин, які не можуть вважатися нововиявленими обставинами

Детальніше

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію. 

4. З 11 липня діють зміни до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів

11 липня набрала чинності урядова постанова від 9 липня 2024 року № 801, якою внесено зміни до пункту 34 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Детальніше

5. Оприлюднено постанову щодо оплати праці держслужбовців системи правосуддя та інших держорганів на основі класифікації посад у 2024 році

Документ набрав чинності з дня опублікування (9 липня) і застосовується з 1 січня 2024 року.

Детальніше

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.  

6. Унесено зміни до Положення про ордер на надання правничої допомоги: рішення Ради адвокатів

Рада адвокатів унесла зміни до Положення про ордер на надання правничої допомоги, затвердженого рішенням від 12 квітня 2019 року № 41

Детальніше

7. Підприємці зможуть отримувати ліцензії та дозвільні документи в електронній формі

В Україні запускається експериментальний проект із запровадження Єдиної державної електронної системи дозвільних документів (єДозвіл)

Детальніше

8. Кабмін дозволив проводити певні види публічних закупівель без відкритих торгів

Відповідну постанову «Про внесення змін до особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» Уряд ухвалив 5 липня.

Детальніше

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість у сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

9. Кабмін ухвалив постанову щодо централізованого друку повісток

Міністерство оборони та Генеральний штаб ініціювали зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період.

Детальніше

10. ТЦК зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного держреєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів

12 липня набрала чинності урядова постанова від 9 липня 2024 року № 807, якою внесено зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Детальніше

Читайте також: Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини