Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТЦК зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного держреєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів

Реклама

12 липня набрала чинності урядова постанова від 9 липня 2024 року № 807, якою внесено зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Зміни стосуються, зокрема, можливості формування повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів і централізованого друку повісток.

Установлено, що повістка формується за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів або бланк повістки заповнюється представником районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу.

Керівник районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу накладає на повістку кваліфікований електронний підпис або особисто підписує повістку та скріплює гербовою печаткою.

У разі формування повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів керівник районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу накладає на повістку кваліфікований електронний підпис у день її формування.

Реєстраційний номер повістки фіксується в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Повістки, сформовані за допомогою зазначеного реєстру, після накладення керівником районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу кваліфікованого електронного підпису можуть:

    • централізовано друкуватися разом з описом вкладення і надсилатися військовозобов'язаним та резервістам засобами поштового зв'язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення;

      • вручатися військовозобов'язаним та резервістам під час оповіщення.

      Для оповіщення військовозобов'язаних та резервістів розвідувальних органів України чи СБУ бланк повістки оформляється зазначеними органами. Порядок оформлення повісток, їх підпис та реєстрація визначаються розвідувальними органами України, СБУ.

      Визначено, що централізований друк повісток, які сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів, та направлення їх військовозобов'язаним та резервістам засобами поштового зв'язку здійснюються Міноборони або державними підприємствами, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави (в поліграфічній галузі), на підставі відповідних договорів, укладених між Міноборони, призначеним оператором поштового зв'язку та/або державними підприємствами, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави (в поліграфічній галузі).

      Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв'язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов'язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії.

      Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

      Читайте також:

      З 11 липня діють зміни до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів

      Отримано штраф від ТЦК: як дізнатися, чи відкрито виконавче провадження?

      Залиште коментар
      Увійдіть щоб залишити коментар
      Увійти
      Підпишіться на розсилку
      Головні новини і аналітика для вас по буднях

      Схожі новини