Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Унесено зміни до Положення про ордер на надання правничої допомоги: рішення Ради адвокатів

Реклама

Рада адвокатів унесла зміни до Положення про ордер на надання правничої допомоги, затвердженого рішенням від 12 квітня 2019 року № 41.

Відповідне рішення № 36 ухвалено на засіданні 8 червня 2024 року.

Документом уточнено, що ордер на надання правничої допомоги є письмовим документом (у паперовій або електронній формі), що посвідчує повноваження адвоката на надання правничої допомоги у випадках і порядку, встановлених Законом № 5076-VI "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" та іншими законами України.

Електронна копія електронного ордера на надання правничої допомоги виготовляється в порядку, встановленому для оригіналу ордера на надання правничої допомоги в електронній формі (здійснюється візуальне подання електронного документа в електронній формі з накладенням електронного підпису), у т. ч. не потребує проставляння слів "Згідно з оригіналом").

Закріплено, що ордер, що видається адвокатом, який здійснює свою діяльність індивідуально, підписується адвокатом (власноручно або електронним підписом) та посвідчується печаткою адвоката (за її наявності).

Ордер, який видається адвокатським бюро або адвокатським об'єднанням, обов'язково має містити підпис адвоката (власноручний або електронний), який надає правничу допомогу на підставі цього ордера, та підпис (власноручний або електронний) керівника адвокатського бюро, адвокатського об'єднання і скріплений печаткою юридичної особи (за її наявності).

Рада адвокатів визначила, що ордер на надання правничої допомоги, серед іншого, містить такі реквізити:

  • Підпис адвоката (власноручний або електронний), який видав ордер, у разі здійснення ним індивідуальної діяльності (у графі "Адвокат").

    • Підпис адвоката (власноручний або електронний), який надає правничу допомогу, якщо ордер виданий адвокатським бюро, адвокатським об'єднанням (у графі "Адвокат").

      • Підпис (власноручний або електронний) керівника адвокатського бюро / адвокатського об'єднання, відтиск печатки адвокатського бюро / адвокатського об'єднання (за наявності) у випадку, якщо ордер видається адвокатським бюро / адвокатським об'єднанням.

      Установлено, що ордер вважається підписаним адвокатом (керівником адвокатського бюро / адвокатського об'єднання), якщо у графі "Адвокат" міститься або власноручний (фізичний) підпис; або ордер засвідчено електронним підписом; або електронним підписом засвідчено документ, додатком до якого є ордер.

      Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації - з новою LIGA360! Використовуй досвід аналітиків та експертів для правильного правозастосування. Замов персональну презентацію менеджера для своєї компанії.

      Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

      Залиште коментар
      Увійдіть щоб залишити коментар
      Увійти
      Підпишіться на розсилку
      Головні новини і аналітика для вас по буднях

      Схожі новини