Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Набув чинності Закон про демобілізацію строковиків

28 лютого 2024 року набув чинності Закон 3600-IX "Про внесення зміни до глави ХІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків строкової військової служби"

Детальніше

2. Податківці оновили план-графік перевірок на 2024 рік: управління ризиками

Державна податкова служба оновила План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків уже на 2024 рік (станом на 29.02.2024)

Детальніше

3. Фіксований гонорар адвоката: Верховний Суд вказав, що час робіт має значення при відшкодуванні витрат

Про це йдеться у додатковій постанові Касаційного господарського суду ВС від 13.02.2024 № 910/12155/22

Детальніше

Де адвокату зберігати робочі посилання й акаунти? Зручний робочий простір доступний в LIGA360:Адвокат НААУ. Доступ до Кабінету Електронного суду, Кабінету ВША НААУ, усі судові рішення й законодавство, модуль воєнного стану. Безліч завдань адвоката - одне рішення.

4. Електронний суд: Мінцифри працює над оновленою концепцією

Основа цифровізації судової сфери - Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система (ЄСІТС)

Детальніше

5. Платник податків не повідомив належним чином про зміну даних: ВС підтримав позицію податківців

Верховним Судом у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду у постанові від 30.01.2024 у справі № 380/15525/21 підтримано позицію контролюючого органу

Детальніше

6. Президент підписав Закон щодо спрощення порядку зміни цільового призначення земельних ділянок для залучення інвестицій

26 лютого 2024 року Президент підписав Закон № 3563-ІХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку зміни цільового призначення земельних ділянок для залучення інвестицій з метою швидкої відбудови України"

Детальніше

LIGA360 Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням   

7. Верховний Суд розглянув перше кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни

З повним текстом постанови ККС ВС від 28 лютого 2024 року у справі № 753/14148/21 (провадження № 51-6134км23) можна буде ознайомитись у системі пошуку та аналізу судових рішень VERDICTUM.

Детальніше

8. Ухвалено Закон щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків

На засіданні 23 лютого Парламент проголосував у другому читанні за проєкт Закону № 9662 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства».

Детальніше

9. Закон щодо виконання окремих повноважень у галузі будівництва ухвалено: що він передбачає

23 лютого Парламент розглянув у другому читанні доопрацьований Комітетом ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування законопроект № 10202 та за наслідками розгляду ухвалив його в цілому як Закон

Детальніше

10. Рада схвалила зміни до КПК щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи

23 лютого Верховна Рада ухвалила Закон (проєкт № 8219) «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи»

Детальніше

Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Якщо ви професійно працюєте з НПА, для ознайомлення з рішенням LIGA360 замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також: 5 світових юридичних трендів 2024 року

ТОП-10 судових рішень Верховного Суду для бізнесу у 2023 році

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини