Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон щодо спрощення порядку зміни цільового призначення земельних ділянок для залучення інвестицій

Реклама

26 лютого 2024 року Президент підписав Закон № 3563-ІХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку зміни цільового призначення земельних ділянок для залучення інвестицій з метою швидкої відбудови України", прийнятий Верховною Радою 6 лютого 2024 року.

Закон спростив порядок встановлення та зміни цільового призначення земельних ділянок (крім земель, віднесених до категорій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, земель історико-культурного призначення, земель водного фонду, рекреаційного, оздоровчого, лісогосподарського призначення) на території за межами населених пунктів, стосовно якої відсутня містобудівна документація, для розміщення об'єктів промисловості та енергетики, у період дії воєнного стану в Україні та протягом 5 років з дня його припинення.

Також цим Законом визначено, що Кабінет Міністрів має створити реєстр територій, забруднених/імовірно забруднених вибухонебезпечними предметами, для збирання, накопичення, обліку, обробки, зберігання та захисту відомостей про землі, забруднені вибухонебезпечними предметами або непридатні для використання у зв'язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами.

Згідно з документом Закон набере чинності через три місяці з дня його опублікування, крім пункту 3 розділу II, який набере чинності з дня опублікування.

За матеріалами прес-служби Апарату Верховної Ради.

Як проконтролювати початок і перебіг реєстраційної процедури щодо земельних ділянок? У сервісі SMS-Маяк Земля. Завантажте до системи землі, що знаходяться у власності, оренді та користуванні. Система сповіщатиме про будь-які реєстраційні зміни щодо них. Для захисту своєї власності від рейдерства перейдіть за посиланням.

Читайте також:

Договір про надання послуг: основні положення та аспекти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини