Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон щодо виконання окремих повноважень у галузі будівництва ухвалено: що він передбачає

Реклама

23 лютого Парламент розглянув у другому читанні доопрацьований Комітетом ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування законопроект № 10202 та за наслідками розгляду ухвалив його в цілому як Закон. Документ отримав назву «Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання окремих повноважень у галузі будівництва».

За відповідне рішення проголосувало 260 народних депутатів.

Ухвалений документ передбачає:

- розширення повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у галузі будівництва;

- удосконалення визначення терміна "замовник будівництва";

- віднесення до повноважень у галузі будівництва виконавчих органів місцевих рад можливості здійснювати визначені законодавством функції замовника будівництва на підставі та у межах, встановлених договором доручення;

- надання місцевим державним, військово-цивільним та військовим адміністраціям повноваження щодо виконання функції замовника будівництва, ремонту житлових будинків, об'єктів соціальної та виробничої інфраструктури державної або комунальної власності та можливості доручати здійснювати такі функції комунальній організації відповідного напрямку діяльності, а у містах Києві та Севастополі - також і відповідним районним державним адміністраціям.

За матеріалами прес-служби Апарату Верховної Ради

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Стягнення заборгованості з власників нерухомого майна за надання послуг ЖКГ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини