Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Україна звернулась до ЄСПЛ через підрив Каховської ГЕС

Укргідроенерго додатково в межах справи «Ukrgidroenergo, PAT v. Russia», порушеної восени 2022 року, повідомило Європейський Суд з прав людини про вчинений росією терористичний акт - підрив Каховської ГЕС

Детальніше

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Правовий аспект

В Україні створять штаб із ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Відкрито кримінальне провадження за фактом підриву дамби Каховської ГЕС

2. Закон про зміни щодо нотаріальних та реєстраційних дій при набутті прав на землю набрав чинності

8 червня набрав чинності Закон № 3065-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання вчинення нотаріальних та реєстраційних дій при набутті прав на земельні ділянки»

Детальніше

3. Верховний Суд зробив новий висновок щодо особливостей спадкування зі спірним елементом

До правонаступника за законом переходять усі майнові та немайнові права, зокрема і ті, які є спірними

Детальніше

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням. 

4. Адвокатський запит: НААУ окреслила 7 змін у роботі, які варто очікувати

Отримання інформації за адвокатським запитом є одним із ключових інструментів у діяльності кожного адвоката. Втім, органи влади та інші організації під час розгляду і наданні відповіді на адвокатський запит іноді ігнорують вимоги закону, зазначає Національна асоціація адвокатів України.

Виправити ситуацію має проєкт Закону № 9356 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» щодо удосконалення відповідальності за порушення розгляду адвокатського запиту».

Детальніше

5. Через місяць набудуть чинності зміни до порядку зупинення реєстрації податкових накладних

8 червня опубліковано постанову Кабміну від 2 червня 2023 р. № 574, якою вносяться зміни до Постанови №1165 "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних"

Детальніше

6. З 7 червня діють зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Наказом Мінреінтеграції від 31 травня 2023 року № 164 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Детальніше

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

7. Обов'язок реєстрації е-кабінету в ЄСІТС правниками: Комітет ВР виключив таку вимогу для ФОП в рекомендованій редакції проєкту

Комітет ВР з питань правової політики під час засідання 24 травня переглянув висновки Комітету від 03 квітня 2023 року та від 19 квітня 2023 року до законопроєкту № 7574-д

Детальніше

8. Цифровізація виконавчого провадження: Уряд схвалив законопроєкт

Кабмін схвалив проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо цифровізації виконавчого провадження»

Детальніше

9. Нацбанк не збиратиме дані про всі платежі фізичних осіб

У листі НБУ № 25-0005/38228, який викликав резонанс у ЗМІ, не йдеться про фізичних осіб, роз'яснив регулятор

Детальніше

10. Спрощено процедуру оформлення паспортних документів: рішення Уряду

За рішенням Уряду від 6 червня усі підрозділи Державної міграційної служби України та закордонні дипломатичні установи отримують безпосередній доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян

Детальніше

Де шукати інформацію адвокату з кримінального права? LIGA360 містить понад 16 млн. рішень українських судів у кримінальних справах, судові прецеденти, аналітику й законодавство. А інноваційні АІ-можливості системи допоможуть миттєво спронгозувати результати вашої справи й виконати legal research. Більше переваг за посиланням. 

Читайте також: Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини