Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна звернулась до ЄСПЛ через підрив Каховської ГЕС

Реклама

Укргідроенерго додатково в межах справи «Ukrgidroenergo, PAT v. Russia», порушеної восени 2022 року, повідомило Європейський Суд з прав людини про вчинений росією терористичний акт - підрив Каховської ГЕС. Про це повідомила прес-служба Укргідроенерго.

Компанія просить ЄСПЛ розглянути можливість визначити першочерговість розгляду відповідної справи у зв'язку з терористичними діями росії.

Зазначається, що організований підрив греблі, що є об'єктом критично-важливої соціальної інфраструктури, порушує Женевську конвенцію, зокрема, Перший додатковий протокол до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів від 08 червня 1977 року, який встановив перелік об'єктів, які не можуть бути об'єктами нападу.

"Вчинені росією дії грубо порушили порядок ведення війни, створили додаткові та невиправдані ризики для життя, здоров'я та майна цивільних осіб, а також призвели до пошкодження та знищення майна Укргідроенерго, яке, за попередньою оцінкою, відновленню не підлягає", - додали в компанії.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Правовий аспект

В Україні створять штаб із ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Відкрито кримінальне провадження за фактом підриву дамби Каховської ГЕС

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини