Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Цифровізація виконавчого провадження: Уряд схвалив законопроєкт

Реклама

Кабмін схвалив проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо цифровізації виконавчого провадження».

Відповідне рішення прийнято на урядовому засіданні 6 червня, інформує Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Законопроєктом передбачено:

- розширення функціоналу автоматизованої системи виконавчого провадження, зокрема, щодо взаємодії виконавців з державними органами, банками, іншими фінансовими установами, небанківськими надавачами платіжних послуг, емітентами електронних грошей;

- формування відомостей, необхідних для обрахування розмірів винагороди державних виконавців;

- автоматизацію інших процесів діяльності органів державної виконавчої служби та приватних виконавців для здійснення виконавчого провадження (відповідні взаємодії будуть здійснюватися автоматизовано).

Пропонується запровадження взаємодії між Єдиним реєстром боржників та іншими реєстрами з метою недопущення відчуження боржником майна (відповідні взаємодії будуть здійснюватися автоматизовано).

Передбачено можливість формування довідки про наявність/відсутність відомостей про особу в Єдиному реєстрі боржників, у тому числі з накладеним кваліфікованим електронним підписом за формою, встановленою Міністерством юстиції (формування відповідної довідки буде здійснюватися автоматизованно) тощо.

Бажаєте першими дізнаватися про зміни в компаніях? Скористайтеся можливостями розширеного моніторингу CONTR AGENT. Система надсилатиме сповіщення про нові перевірки, виконавчі провадження чи участь у тендерах. Більше за посиланням.

Читайте також:

Нова практика Верховного Суду в сімейних справах за часів воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини