Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ширину смуг руху на дорогах звузять

22 червня 2018, 13:55
1227
2
Автор:
Реклама

В Україні вводиться нова будівельна норма щодо звуження ширини смуг руху в містах і селах.

Відповідні зміни стосуюються проектування нових і реконструкції існуючих вулиць і доріг і містяться в новому ДБН В. 2.3-5: 2018 "Вулиці і дороги населених пунктів". Оновлений ДБН вже опублікований і набуде чинності з 1 вересня 2018 року.

Відповідно до нового ДБН, ширина смуги руху на магістральних вулицях загальноміського та районного значення у найкрупніших, крупних, великих, середніх та малих містах, окрім доріг безперервного руху, а також на селищних дорогах та головних вулицях складає 3 м.

На магістралях загальноміського значення безперервного руху в найкрупніших і крупних містах ширина смуги руху дорівнює 3,5 м.

На місцевих житлових вулицях і дорогах усіх населених пунктів ширина смуги руху складає 2,75 м.

На магістралях загальноміського значення безперервного руху в найбільших і великих містах ширина смуги руху складає 3,5 м

На місцевих житлових вулицях і дорогах усіх населених пунктів ширина смуги руху складає 2,75 м.

Заступник Міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе зазначив, що сьогодні ширина смуг руху на дорогах складає 3,5-3,75 м залежно від їх призначення. Проте європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуги руху - близько 3-3,25 м - підсвідомо спонукають водіїв їхати з меншою швидкістю. Тому в новому ДБН ця норма переглянута і адаптована до європейських норм.

Крім того, раніше Мінрегіон повідомив про скасування обов'язкового проектування сміттєпроводів та порогів у багатоповерхових житлових будинках, заборону організації парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів, дозвіл розміщувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури і охорони здоров'я, введенні меж максимального поширення завалівмеж мінімальної і максимальної щільності населення в забудові, висоти житлової забудови, а також затвердив чотири нових ДБН: стосовно установ дошкільної освіти,навчальних закладів, вулиць і доріг, планування і забудови територій. Також заплановано дозволити скління балконів і лоджій вище за третій поверх при проектуванні нових і реконструкції існуючих житлових будинків. Крім того, зміниться призначення прибудинкових територій.

Лише з 8 по 23 червня 2018 року всі бажаючі мають можливість отримати 30 % знижку, придбавши сервіси, системи та видання від ЛІГА:ЗАКОН. Все що потрібно для цього - оплатити абонентне обслуговування на 5 місяців вперед.

Для отримання детальнішої інформації про акцію перейдіть за посиланням.

Скористайтеся тестовим доступом  та оцінить увесь масштаб та переваги послуг компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини