Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Верховна Рада підтримала збільшення податків

На засіданні 10 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні як Закон законопроєкт про підвищення податків №11416-д

Детальніше

Читайте також: Ухвалено Закон про історичне збільшення податків: до чого готуватись бізнесу?

2. Рада прийняла Закон щодо проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку

На засіданні 9 жовтня Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому як Закон законопроєкт №11379-д про внесення змін до деяких законів України щодо проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку.

Детальніше

3. Перезавантаження системи перевірок бізнесу: законопроєкт пройшов перше читання

8 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні за основу урядовий законопроєкт № 5837 «Про основні засади державного нагляду (контролю)», який перезавантажує систему перевірок бізнесу.

Детальніше

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію. 

4. Кримінальний кодекс змінять з урахуванням положень Римського статуту: Закон ухвалено

9 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт № 11484 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України у зв'язку з ратифікацією Римського статуту Міжнародного кримінального суду та поправок до нього»

Детальніше

5. Нові терміни прибуття до ТЦК та СП: постанова Кабміну набула чинності

Відповідні зміни до пункту 34 Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період передбачені постановою від 1 жовтня 2024 р. №1134, яка набула чинності 4 жовтня 2024 року.

Детальніше

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.  

6. Банки зобов'яжуть надавати інформацію про фінансові операції за запитом Нацполіції: ухвалено Закон

На засіданні 8 жовтня 2024 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні як Закон законопроєкт №11043 щодо удосконалення функцій НБУ з державного регулювання ринків фінансових послуг.

Детальніше

7. Удосконалення порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовців, захоплених в полон або заручниками: Закон ухвалено

На засіданні 8 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому як Закон законопроєкт №11407 про внесення зміни до статті 9 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Детальніше

8. Рада підтримала позбавлення Держпраці невластивих їй функцій

8 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому урядовий законопроєкт № 9219 «Про внесення змін до деяких законів України щодо розмежування повноважень центральних органів виконавчої влади у сферах промислової безпеки, охорони праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, державного гірничого нагляду, державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення».

Детальніше

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість у сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

9. Верховний Суд вказав, як слід оформляти ініціативу орендаря землі щодо пролонгування договору

Повідомлення орендодавця про намір реалізації права на укладення договору оренди землі на новий строк відповідно до ст. 33 Закону «Про оренду землі» повинне бути реалізовано у спосіб, який передбачав би можливість його своєчасного отримання орендодавцем, обізнаність щодо руху та стану відправлення і пред'явлення доказів на підтвердження виконання цієї операції.

Детальніше

10. Взяття на військовий облік призовників: діє наказ Міноборони щодо Переліку документів, які надають громадяни України

Відповідний наказ від 26 липня 2024 року № 510 набрав чинності з дня офіційного опублікування (11 жовтня).

Детальніше

Читайте також: Ліквідація ТОВ: алгоритм дій, проблемні питання, рекомендації

Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини