Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала позбавлення Держпраці невластивих їй функцій

Реклама

8 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому урядовий законопроєкт № 9219 «Про внесення змін до деяких законів України щодо розмежування повноважень центральних органів виконавчої влади у сферах промислової безпеки, охорони праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, державного гірничого нагляду, державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення».

Законопроєкт розробило Міністерство економіки для розмежування політик промислової безпеки, охорони праці, поводження з вибуховими матеріалами, здійснення державного гірничого нагляду. У міністерстві вказали, що це дасть змогу перерозподілити та оптимізувати функції між відповідними центральними органами виконавчої влади.

Зокрема, іншим органам передаються такі функції Держпраці:

  • реєстрації та обліку великотоннажних транспортних засобів та інших технологічних транспортних засобів - до МВС;

  • контролю за дотриманням законодавства про рекламу (щодо змісту реклами про вакансії) - до Держпродспоживслужби.

Крім цього, для дотримання принципу неприпустимості дублювання повноважень органів державного нагляду (контролю) з одного й того самого питання Держпраці не проводитиме технічне розслідування обставин та причин виникнення аварій, пов'язаних з використанням газу в побуті.

За матеріалами Урядового порталу

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини