Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Кабмін вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних через портал Дія

Кабмін вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг. Це передбачено постановою від 1 жовтня 2024 р. N 1125, яка набула чинності 2 жовтня 2024 року

Детальніше

2. Припис, що уможливлював звільнення працівників у період тимчасової непрацездатності, визнано неконституційним

2 жовтня 2024 року Перший сенат Конституційного Суду на пленарному засіданні ухвалив Рішення у справі за конституційними скаргами Тимошенкової Оксани Василівни, Тимошенкова Володимира Івановича щодо конституційності абзацу шостого пункту 19 розділу II «Прикінцеві і перехідні положення» Закону № 113-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» (далі - Закон № 113) (щодо звільнення в період тимчасової непрацездатності).

Детальніше

3. Кабмін скоротив термін явки до ТЦК за повісткою

Кабінет Міністрів скоротив термін явки до ТЦК за повісткою. Відповідні зміни до пункту 34 Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період передбачені постановою від 1 жовтня 2024 р. №1134, яка набуде чинності з дня опублікування.

Детальніше

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію. 

4. Україна здійснила перший міжнародний автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки

Україна здійснила свій перший міжнародний автоматичний обмін інформацією за стандартом Common Reporting Standard (CRS).

Детальніше

5. 1 жовтня в Україні запрацював адміністратор містобудівного кадастру на держрівні

Мінінфраструктури поінформувало, що в Україні з 1 жовтня запрацював адміністратор містобудівного кадастру на державному рівні.

Детальніше

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.  

6. Опубліковано дайджест судової практики Верховного Суду в справах, пов'язаних з війною

Йдеться про рішення, внесені до ЄДРСР, з лютого 2022 року по вересень 2024 року.

Детальніше

7. Кабмін дозволив військовим частинам мобілізувати добровольців без участі ТЦК

Військові частини отримали право проводити мобілізацію резервістів і військовозобов'язаних, які добровільно бажають служити під час мобілізації.

Детальніше

8. З 1 жовтня запрацювала нова форма податкової накладної

Державна податкова служба інформує, що з 1 жовтня набирає чинності наказ Міністерства фінансів від 9 серпня 2024 року № 400 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України», зареєстрований у Міністерстві юстиції 26 серпня 2024 року за № 1302/42647, з урахуванням змін, внесених наказом від 28.08.2024 № 418 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 09 серпня 2024 року № 400», які опубліковано в Офіційному віснику України від 25.09.2024 № 82.

Детальніше

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість у сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

9. З 1 жовтня оновлено "зелений" тариф на електричну енергію

З 1 жовтня 2024 року оновлено "зелені" тарифи на електричну енергію:

Детальніше

10. ДПС оновила всі розділи плану-графіка перевірок на 2024 рік

Державна податкова служба оновила План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2024 рік (станом на 30.09.2024).

Детальніше

Читайте також: Ліквідація ТОВ: алгоритм дій, проблемні питання, рекомендації

Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини