Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних через портал Дія

Реклама

Кабмін вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг. Це передбачено постановою від 1 жовтня 2024 р. N 1125, яка набула чинності 2 жовтня 2024 року.

Цей Порядок визначає механізм бронювання під час воєнного стану військовозобов'язаних засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія), які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, які працюють або проходять службу:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування (далі - державні органи);

  • на підприємствах, в установах та організаціях, які є критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань в особливий період (далі - підприємства);

  • на підприємствах, в установах та організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (далі - установи).

Списки подаються державними органами, підприємствами, установами, які включені до Єдиного переліку. Керівник державного органу, підприємства, установи або уповноважена ним особа засобами Порталу Дія у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, формує списки після проходження ідентифікації та автентифікації. Зазначається, що до списку включаються військовозобов'язані, які взяті на персональний військовий облік у відповідному державному органі, підприємстві, установі.

У списку зазначаються такі відомості щодо військовозобов'язаного:

  • прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності);

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті громадянина України);

  • строк дії відстрочки;

  • реквізити військово-облікового документа (у паперовій або електронній формі);

  • військово-облікова спеціальність;

  • дата уточнення військово-облікових даних.

У разі позитивного результату перевірки, проведеної відповідно до пункту 18 цього Порядку, засобами Реєстру військовозобов'язаних переведення військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік на строк дії відстрочки здійснюється автоматично у разі, коли військовозобов'язаний:

  • перебуває на військовому обліку та має військово-обліковий документ (у паперовій або електронній формі);

  • не перебуває у розшуку.

"Гарячі" питання військового обліку для юристів, бухгалтерів, кадровиків і всіх фахівців компанії! З новою LIGA360 зможете без проблем знайти інформацію та контролювати зміни щодо перевірок ТЦК, бронювання працівників та військового обліку на підприємстві. Замовте персональну презентацію прямо зараз.

Читайте також: Раді пропонують внести зміни до порядку ведення військового обліку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини