Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано дайджест судової практики Верховного Суду в справах, пов’язаних з війною

Реклама

Оприлюднено дайджест судової практики Верховного Суду у справах, пов'язаних з війною.

Йдеться про рішення, внесені до ЄДРСР, з лютого 2022 року по вересень 2024 року.

Початок повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України та введення воєнного стану внесли свої корективи у всі сфери суспільного життя. Реагуючи на виклики воєнного часу, Верховний Суд послідовно формував практику вирішення правових проблем, які виникали при застосуванні як законодавчих змін, так і чинного законодавства в умовах воєнного стану та збройної агресії, а також напрацьовував орієнтири при вирішенні нових категорій спорів.

У дайджесті зібрано всі правові висновки ВП ВС, КАС ВС, КГС ВС, КЦС ВС та ККС ВС, які демонструють найактуальніші підходи Верховного Суду до розв'язання різних категорій спорів в умовах воєнного стану:

  • у цивільній і господарській юрисдикції - щодо відшкодування шкоди, завданої збройною агресією рф, примусового вилучення/відчуження майна в умовах правового режиму воєнного стану;

  • в адміністративній юрисдикції - щодо проходження та звільнення з військової служби (відстрочка від призову на військову службу, грошове забезпечення військовослужбовців), перетину державного кордону;

  • у кримінальній юрисдикції - щодо воєнних злочинів, а також злочинів проти основ національної безпеки.

Для зручності в користуванні дайджест складається з трьох розділів «Приватноправові спори», «Публічні спори» та «Кримінальні правопорушення, пов'язані з війною», в межах яких усі правові висновки Верховного Суду систематизовано за різними категоріями справ.

За матеріалами Верховного Суду

Отримуйте максимум інформації та аналізуйте судову практику на 360! До кожного судового рішення - пов'язані кейси, експертна аналітика, НПА тощо. Замовте презентацію нового рішення LIGA360 для вашої компанії.

Юристе, поспішай! Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Інноваційний функціонал на основі АІ для legal research, повна база законодавства, судової практики й аналітики для юриста. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини