Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. На час воєнного стану дозволи та ліцензії переводяться на декларативний принцип: Закон набув чинності

1 вересня 2024 року в газеті "Голос України" опубліковано Закон №3869-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов провадження господарської діяльності в період дії воєнного стану в Україні»підтриманий Верховною Радою на засіданні 17 липня в другому читанні та в цілому. Закон набрав чинності з дня, наступного за днем його опублікування (2 вересня 2024 року).

Детальніше

2. Набув чинності Закон щодо збільшення акцизів на пальне

1 вересня 2024 року набув чинності Закон № 3878-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку», крім:

  • підпункту 1 пункту 2 розділу I цього Закону, який набирає чинності з 1 грудня 2024 року;

  • підпунктів 2 і 3 пункту 1 розділу I цього Закону, які набирають чинності з 1 січня 2025 року.

Детальніше

3. ДПС знову оновила план-графік перевірок на 2024 рік

Державна податкова служба оновила План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2024 рік (станом на 30.08.2024)

Детальніше

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію. 

4. Рада відправила на повторне перше читання законопроєкт щодо оподаткування у період дії воєнного стану

3 вересня 2024 року Верховна Рада відправила на повторне перше читання законопроєкт №11416-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану. 

Детальніше

5. Рада прийняла за основу законопроєкт щодо проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку

На засіданні 3 вересня Верховна Рада прийняла у першому читанні за основу законопроєкт №11379-д про внесення змін до деяких законів України щодо проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку. 

Детальніше

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.  

6. Парламент заборонив використання пальмової олії у харчових продуктах

4 вересня 2024 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проєкт Закону № 5148 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, у тому числі тих, що споживаються дітьми»

Детальніше

7. 7 вересня набуде чинності Закон, що передбачає можливість звільнення від відповідальності за самовільне залишення військової частини

6 вересня 2024 року в газеті "Голос україни" опубліковано Закон № 3902-IX «Про внесення змін до Кримінального кодексу УкраїниКримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення кримінальної відповідальності за злочини проти встановленого порядку несення або проходження військової служби під час дії воєнного стану» (законопроєкт № 11322). Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування (7 вересня 2024 року).

Детальніше

8. Відстрочка від мобілізації для неповнорідних родичів: що зміниться з 7 вересня?

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування (7 вересня 2024 року).

Детальніше

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість у сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

9. Складений за результатами рецензування висновків експерта документ не має доказового значення: ВС

Колегія суддів ККС ВС у постанові від 8 серпня 2024 року у справі № 708/1253/15-к вказала, що рецензування висновків експерта не є процесуально дією і складений за його результатами документ не має доказового значення.

Детальніше

10. Верховний Суд роз'яснив, коли поміщення особи до психіатричного закладу потребує виключно рішення суду

Якщо недієздатна особа не здатна за станом психічного здоров'я надати усвідомлену письмову згоду на поміщення її до психіатричного закладу, таке поміщення є примусовим і, відповідно, потребує рішення суду.

Детальніше

Читайте також: Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини