Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада прийняла за основу законопроєкт щодо проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку

Реклама

На засіданні 3 вересня Верховна Рада прийняла у першому читанні за основу законопроєкт №11379-д про внесення змін до деяких законів України щодо проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку. Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

Доопрацьованим проектом Закону пропонується внести зміни до прикінцевих положень законів України "Про військовий обов'язок і військову службу" і "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та встановити, що упродовж дії воєнного стану:

  • військовозобов'язані, які на день набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист" від 21 березня 2024 року №3621-IX перебували на військовому обліку військовозобов'язаних як такі, що за станом здоров'я визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час, - не підлягають призову на військову службу під час мобілізації до досягнення ними 25-річного віку. Такі особи у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їх згодою;

  • військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період з числа осіб, які на день набрання чинності Законом №3621-IX перебували на військовому обліку військовозобов'язаних як такі, що за станом здоров'я визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час, та які не досягли 25-річного віку можуть бути звільнені з військової служби в запас, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Читайте також: Економічне бронювання: які проблемні питання опрацьовують в Парламенті?

Про бронювання і військовий облік у практичній площині - дізнавайтесь у новій LIGA360. Свіжа аналітика, практика правозастосування, судова практика та роз'яснення держорганів на одній платформі. Замовте презентацію менеджера прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини