Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відстрочка від мобілізації для неповнорідних родичів: що зміниться з 7 вересня?

Реклама

6 вересня 2024 року в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 3916-IX «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо розширення кола військовозобов'язаних, чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули або зникли без вісти під час участі у бойових діях, для надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації». Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування (7 вересня 2024 року).

Закон ухвалено з метою надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язаним, чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули або зникли без вісти під час участі у бойових діях.

«За оновленим законом про мобілізацію до війська могли мобілізовувати неповнорідних братів чи сестер, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час бойових дій. Тобто, якщо жінка має від різних чоловіків двох синів, то вони обидва могли бути мобілізовані. Водночас державою гарантовано, що з двох рідних братів у такій самій ситуації другий може не мобілізуватися. Зваживши всі моменти, ухваленим документом ми вдосконалюємо норми мобілізаційного законодавства», - роз'яснив заступник голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«Гарячі» питання військового обліку для юристів, бухгалтерів, кадровиків та всіх фахівців компанії! З новою LIGA360 зможете без проблем знайти інформацію та контролювати зміни щодо перевірок ТЦК, бронювання працівників та військового обліку на підприємстві. Замовте персональну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини