Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Збільшено поріг для кримінальної відповідальності за крадіжку до 3028 грн: Закон набрав чинності

9 серпня 2024 року набув чинності Закон № 3886-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за дрібне викрадення чужого майна».

Детальніше

2. Воєнний стан продовжено на 90 днів: Закон набув чинності

8 серпня 2024 року, в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 3891-IX "Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні»" та Закон № 3892-IX "Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку проведення загальної мобілізації»" Детальніше

3. 8 серпня набрав чинності Закон щодо організації роботи судів

8 серпня набрав чинності Закон № 3889-IX "Про внесення зміни до статті 155 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо організації роботи судів"

Детальніше

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію. 

4. Набули чинності нові правила фінмоніторингу для аудиторів, бухгалтерів, рієлторів, консультантів з податкових питань

Мінфін затвердив Положення про здійснення фінансового моніторингу суб'єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання і нагляд за діяльністю яких здійснює Міністерство фінансів України

Детальніше

5. У Правилах пожежної безпеки прописали вимоги щодо експлуатації електрогенеруючого обладнання

Міністерство внутрішніх справ унесло зміни до Правил пожежної безпеки в Україні

Детальніше

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.  

6. Оновлення відомостей про КБВ юрособи: Мін'юст вказав на важливі аспекти

Мін'юст нагадав, що Закон «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі - Закон № 361) зобов'язує юридичних осіб мати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника (далі - КБВ) або його відсутність та структуру власності, а також подавати інформацію про КБВ або про його відсутність та структуру власності для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) у порядку, визначеному Законом «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» (далі - Закон № 755).

Детальніше

7. Президент уніс до Ради проєкт щодо забезпечення реалізації права на набуття та збереження громадянства України

7 серпня Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт № 11469 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення реалізації права на набуття та збереження громадянства України»

Детальніше

8. З 9 серпня діють зміни до Положення про прикордонний режим

Кабінет Міністрів уніс зміни до Положення про прикордонний режим з метою приведення його у відповідність до Закону № 3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку»

Детальніше

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість у сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

9. 9 серпня набрали чинності зміни до КПК: виправлено недоліки технічного характеру

9 серпня набрав чинності Закон № 3871-IX «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України для виправлення недоліків технічного характеру»

Детальніше

10. Верховний Суд висловився щодо наслідків визнання заповіту недійсним

Такого висновку дійшов Верховний Суд у постанові від 25.07.2024 року у справі №144/827/22

Детальніше

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією, і економ більше з кожною додатковою ліцензією. 

Читайте також: Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини