Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

10 важливих матеріалів для адвокатів

Реклама

1. Адвокати мають перевірити електронні кабінети: рішення РАУ

Відповідне рішення Ради адвокатів України від 8 червня 2024 року № 34 було оприлюднене 4 липня.

Детальніше

2. Унесено зміни до Положення про ордер на надання правничої допомоги: рішення Ради адвокатів

Рада адвокатів унесла зміни до Положення про ордер на надання правничої допомоги, затвердженого рішенням від 12 квітня 2019 року № 41

Детальніше

3. Адвокати БПД зможуть отримати оплату в зупинених провадженнях: Закон набрав чинності

28 червня набрав чинності Закон № 3757-IX "Про внесення зміни до статті 23 Закону України "Про безоплатну правничу допомогу" щодо уточнення підстав припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги»

Детальніше

4. ВС роз'яснив, які документи підтверджують повноваження адвоката на надання безоплатної правничої допомоги

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду у постанові від 13 червня 2024 року у справі № 206/3940/23 роз'яснив, які документи підтверджують повноваження адвоката на надання безоплатної правничої допомоги.

Детальніше

Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації - з новою LIGA360! Використовуй досвід аналітиків та експертів для правильного правозастосування. Замов персональну презентацію менеджера для своєї компанії.

5. Рада адвокатів роз'яснила нюанси відповідальності за несвоєчасне підвищення кваліфікації

Невиконання адвокатом вимог з підвищення кваліфікації є триваючим дисциплінарним проступком.

Детальніше

6. Суд підтвердив право адвокатів вільно обирати спосіб підвищення кваліфікації

Адвокат, виконуючи протягом року обов'язок з підвищення свого професійного рівня, має можливість самостійно, без обмежень, на власний розсуд обрати той чи інший спосіб (усього їх чотирнадцять) підвищення кваліфікації.

Детальніше

7. Оплата послуг адвоката має здійснюватися за кожним суб'єктом отримання безоплатної правничої допомоги: НААУ

Рада адвокатів України розглянула звернення адвоката щодо проблеми довільного тлумачення центром з надання безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів.

Детальніше

8. В НААУ пропонують забронювати 25% адвокатів та представників інших професійних організацій

В НААУ зазначили, що відсутність бронювання адвокатів, арбітражних керуючих, нотаріусів, приватних виконавців негативно впливає на всі сектори життєзабезпечення, особливо на діяльність системи правосуддя та правоохоронних органів, адже ускладнюється виконання державою своїх функцій, нівелює дію принципів верховенства права та законності.

Детальніше

9. Адвокатський запит не може вважатись поширенням інформації, що є недостовірною та такою, що порушує ділову репутацію

Розповсюдження недостовірної інформації може нанести істотної шкоди правам та інтересам особи, призвести до руйнування сім'ї, знищення ділової репутації, втрати контрактів, перспектив співпраці та інших чисельних негативних наслідків. В Україні ухвалений цілий пласт законодавства для запровадження норм, які заборонили б таке поширення, передбачили дієві механізми притягнення до відповідальності за такі дії та надали потерпілій особи дієві засоби для відшкодування заподіяної таким поширенням шкоди.

Детальніше

10. Адвокатську діяльність дозволено суміщати з лобіюванням: Рада адвокатів

Особа, яка має свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, може в разі дотримання відповідних процедур одночасно бути суб'єктом лобіювання.

Детальніше

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини