Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС роз'яснив, які документи підтверджують повноваження адвоката на надання безоплатної правничої допомоги

Реклама

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду у постанові від 13 червня 2024 року у справі № 206/3940/23 роз'яснив, які документи підтверджують повноваження адвоката на надання безоплатної правничої допомоги.

ВС звернув увагу, що Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги" N 3022-IX від 10 квітня 2023 року, який набрав чинності 03 серпня 2023 року, відповідне положення частини четвертої статті 62 ЦПК України, яке визначає перелік документів, що підтверджують повноваження адвоката як представника, була викладена у новій редакції.

Повноваження адвоката як представника сторін та інших учасників справи можуть бути підтверджені будь-яким з наведених у частині четвертій статті 62 ЦПК України документів:довіреністю, ордером, дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правничої допомоги. З 03 серпня 2023 року доручення органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правничої допомоги, є документом, що підтверджує повноваження адвоката та додаткового підтвердження не потребує.

Копії доручення органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правничої допомоги, або довіреності фізичної особи, за зверненням якої прийнято рішення про надання їй безоплатної вторинної правничої допомоги, можуть посвідчуватись посадовою особою відповідного органу (установи), який прийняв таке рішення, або самим адвокатом.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз. 

Читайте також: Рада прийняла Закон щодо гарантування права на судовий захист у малозначних спорах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини