Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. 22 травня набере чинності Закон щодо механізму компенсації за пошкоджене та знищене війною майно

22 травня 2023 року набере чинності Закон № 2923-IX «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України».

Детальніше

2. Рада ухвалила Закон щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки

20 березня Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому проект Закону № 8131 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки» 

Детальніше

3. Депутати підтримали зміни до законів щодо умов прийняття до громадянства України

21 березня народні депутати ухвалили Закон (проєкт № 7606) «Про внесення змін до Законів України «Про громадянство України» та «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо умов прийняття до громадянства України», який передбачає складання комплексного іспиту з основ Конституції та історії України для тих, хто бажає отримати українське громадянство, а також володіння українською мовою.

Детальніше

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

4. З 1 квітня 2023 року діятиме нова форма податкової накладної: ДПС

З 1 квітня 2023 року набирає чинності наказ Міністерства фінансів від 28 грудня 2022 року № 463 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України», зареєстрований у Міністерстві юстиції 11 січня 2023 року за № 60/39116 (зі змінами), який опубліковано в Офіційному віснику України від 02.02.2023 № 11 (далі - наказ Мінфіну № 463)

Детальніше

5. Змінено перелік документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів

Кабмін уніс зміни до переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів.

Детальніше

6. В Україні відкриють Представництво Міжнародного кримінального суду

23 березня в будівлі Міжнародного кримінального суду в Гаазі Генеральний прокурор Андрій Костін з Секретарем МКС Пітером Льюїсом підписали Угоду про відкриття Представництва Міжнародного кримінального суду в Україні

Детальніше

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

7. Банки відстежуватимуть зв'язки своїх клієнтів та їх контрагентів з державою-агресоркою

Відповідна постанова Правління НБУ від 16 березня 2023 року № 26 «Про розкриття інформації щодо зв'язків клієнтів із державою, що здійснює збройну агресію проти України» набрала чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування (18 березня)

Детальніше

8. Верховна Рада підтримала зміни до законодавства про банкрутство

20 березня 2023 року Верховна Рада прийняла в цілому проєкт № 4409 «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства».

Детальніше

9. Рада підтримала посилення захисту прав інтелектуальної власності відповідно до норм європейського законодавства

20 березня Верховна Рада прийняла Закон (урядовий проєкт № 6464) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав інтелектуальної власності».

Детальніше

10. В Україні з'явиться Державний реєстр санкцій: законопроєкт ухвалено за основу

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт № 8392 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування санкцій"

Детальніше

Читайте також: НАЗК внесло Yves Rocher до переліку міжнародних спонсорів війни

НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Читайте також: Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна

Строк прийняття спадщини в умовах воєнного стану: практика ВС щодо 10-місячного строку прийняття

Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини