Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні з'явиться Державний реєстр санкцій: законопроєкт ухвалено за основу

Реклама

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт № 8392 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування санкцій". Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Пропонується внести зміни до Закону "Про санкції", які передбачають створення Державного реєстру санкцій з метою надання публічного доступу до актуальної та достовірної інформації про всіх суб'єктів, щодо яких застосовано персональні санкції відповідно до цього Закону.

Також передбачаються зміни до статті 51 Закону, які встановлюють спеціальний строк звернення із заявою до суду, а саме - протягом строку дії воєнного стану, визначеному указом Президента України про введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях.

Крім того, законопроєктом пропонується внести зміни до Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до яких збільшуються строки розгляду таких справ в судах першої та апеляційної інстанцій та передбачається можливість проголошення в судовому засіданні лише вступної та резолютивної частини рішення (скорочене рішення).

Програмне забезпечення Реєстру повинне:

1) відображати детальні відомості про осіб, щодо яких застосовано санкції;

2) надати можливість пошуку осіб, щодо яких застосовано санкції, у Реєстрі за будь-яким із типів відомостей, що вносяться до Реєстру;

3) забезпечити синхронізацію з іншими державними реєстрами, базами, інформаційно-комунікаційними системами в частині відображення інформації про блокування активів осіб, до яких застосовано санкцію, передбачену пунктом 1 частини першої статті 4 цього Закону.

Читайте також: Володимир Зеленський підписав Указ про застосування санкцій до 198 фізичних осіб

Президент підписав Указ про застосування санкцій до 119 фізичних осіб

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. Система CONTR AGENT покаже дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,5 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Оцініть переваги CONTR AGENT прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини