Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено перелік документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів

Реклама

Кабмін уніс зміни до переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів.

Відповідну постанову № 250 прийнято на урядовому засіданні 21 березня 2023 року.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, пояснив, що змінилося.

Документом унесено зміни до підпункту «д» пункту 13 розділу «Стягнення заборгованості з виплати дивідендів» переліку та передбачено, що акціонер у разі невиплати дивідендів через депозитарну установу України має подати нотаріусу документ від депозитарної установи, що підтверджує факт неперерахування дивідендів через депозитарну систему України.

Також виключено підпункт, відповідно до якого подається документ, що підтверджує факт неперерахування дивідендів Центральному депозитарію цінних паперів на рахунок, відкритий у Розрахунковому центрі з обслуговування договорів на фінансових ринках, та примітку до нього, оскільки вони є неактуальними, враховуючи зміни законодавства.

Майбутнє юридичного ринку вже тут! Спробуйте перше рішення для українських юристів LIGA360, яке поєднало весь обсяг судової практики та законодавства - та аналізує їх за технологіями великих даних. Ухвалюйте максимально інформовані правові рішення з LIGA360.

LIGA360 - твоя бізнес-підтримка. Тільки зараз скористайтеся акційною пропозицією. Замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів, HR. Деталі за посиланням.

Читайте також:

З 20 березня діє урядова постанова щодо посилення захисту національних інтересів за майбутніми позовами України у зв'язку з військовою агресією рф

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини